Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Tega nihče ne razume dokler ne dobi diagnoze rak
Rubrika:

Dobro je vedeti

Tega nihče ne razume dokler ne dobi diagnoze rak

Vsakih nekaj let naredijo raziskavo o vplivu nitratov na naše zdravje in podatki so vselej alarmantni.


Članek je bil ustvarjen leta 2025, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Ko so leta 1980 v Kaliforniji v ZDA naredili prvo raziskavo o vplivu nitratov na naše zdravje, so se po celem svetu zdrznili. Dokazali so namreč, da 12 hrenovk na mesec za 9-krat poveča verjetnost za razvoj levkemije in drugih oblik raka. Vrsta raziskav, ki so temu sledile, so samo še potrdile nevarnosti nitritov, ki jih v absurdnih količinah najdemo v klobasah in tudi mesu.

Leta 1987 so raziskavo ponovili v upanju, da so se stvari normalizirale. Nutricisti so namreč jasno in glasno povedali, da prekajeno meso, klobase in drugi mesni izdelki povzročajo rast tumorjev, raka na želodcu, črevesju ... Namesto alarma, je mesna prehranska industrija postajala vsako leto bolj dobičkonosen.

Leta 1994 je bilo nedvoumno dokazana povezava med soljo in rakom pri otrocih, še celo pri nosečnicah so ugotovili, da uživanje prekajenega mesa in klobas podvoji tveganje za razvoj levkemije in možganskih tumorjev.

Danes vemo, da preveč soli povzroča tumorje in raka na mehurju, danki, požiralniku, želodcu, škoduje trebušni slinavki, celo zavira razvoj možganov. Nitriti veljajo za najnevarnejše spojine, razmere pa so postale kritične.

Danes je priporočilo nutricistov, da otroci ne bi smeli pojesti več kot 50 gramov klobas na teden, za odrasle pa velja ta meja 100 gramov.

Sami se odločite, ali boste še jedli industrijske mesne proizvode.
vkj


nevarnosti nitritov
povezava med prekajenim mesom in rakom
prehranska industrija in zdravje
rak in prehrana
vpliv nitritov na zdravje












Kaj bolj redi: sladkor ali maščoba?
Zdravje, lepota
Kaj bolj redi: sladkor ali maščoba?
3 jutranje pijače za dolgoživost
Dobro je vedeti
3 jutranje pijače za dolgoživost
5 živil, ki zmanjšujejo željo po sladkorju
Zdravje, lepota
5 živil, ki zmanjšujejo željo po sladkorju
Prigrizki, ki vas ne naredijo debele
Zdravje, lepota
Prigrizki, ki vas ne naredijo debele
7 živil, ki upočasnjujejo staranje možganov
Zdravje, lepota
7 živil, ki upočasnjujejo staranje možganov
Ohrovt ali špinača: kaj je boljše?
Dobro je vedeti
Ohrovt ali špinača: kaj je boljše?
3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Zdravje, lepota
3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
Zdravje, lepota
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
5 dobrih in mastnih živil
Zdravje, lepota
5 dobrih in mastnih živil
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zdravje, lepota
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Zdravje, lepota
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Zdravje, lepota
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
Zdravje, lepota
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
3 najpogostejše zmote o prehrani
Zdravje, lepota
3 najpogostejše zmote o prehrani
Jejmo manj, živimo dlje
Dobro je vedeti
Jejmo manj, živimo dlje
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zdravje, lepota
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
Dobro je vedeti
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
živila, ki upočasnjujejo staranje
Zdravje, lepota
živila, ki upočasnjujejo staranje
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Zdravje, lepota
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Dobro je vedeti
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor




eXTReMe Tracker - Free Website Statistics
Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor