Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
IŔči
Domov
Špinačno-jajčni mafini iz 3 sestavin
Rubrika:

Recepti

Špinačno-jajčni mafini iz 3 sestavin

So enostavni, hitro pripravljeni, zdravi, kot nalašč poleg jogurta, čaja ali kave. Tudi toast paše zraven ... Odličen začetek dneva!


Članek je bil ustvarjen leta 2023, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu Å”e dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejÅ”imi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Špinačno jajčni mafini so prijetni na oko in prav tako tudi za brbončice. Lahko jih jeste za malico, ali pa vam nadomestijo zajtrk. Poleg tega so poceni in še zelo sitostni. Brez težav boste vzdržali več ur brez hrane.

Sestavine:
  • 4 jajca
  • približno 80 gramov špinače
  • 60 gramov ovsenih kosmičev
  • sol in poper po okusu
Priprava:



Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Špinačo operite in jo na grobno nasekljajte. Da se bodo sestavine bolje povezale, ločite rumenjake in beljak. V rumenjake primešajte kosmiče in špinačo, dobro premešajte, začinite in šele na koncu dodajte beljake. Še enkrat vse skupaj zmešajte, napolnite posodice za peko mafinov in pecite 15 do 17 minut.

Mafini so dobri, ko so še topli, lahko pa jih jeste tudi ohlajene.

Pa dober tek!

Jed je brez glutena in pripravljena po LCHF.
vkj
Špinačno-jajčni mafini iz 3 sestavin




Enostavne malice
Hitri recepti za zajtrk
Mafini brez glutena
Špinačno-jajčni mafini
Zdravi zajtrk recepti






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zdravje v najboljŔi kondiciji. Splača se!
* Na ta naslov vam bomo poŔiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Kako na naraven način znižati holesterol
Dobro je vedeti
Kako na naraven način znižati holesterol
Kaj akne in mozolji na obrazu povedo o vašem zdravju
Zdravje, lepota
Kaj akne in mozolji na obrazu povedo o vašem zdravju
4 napake, zaradi katerih vaša hrana izgubi do 70 % hranil
Dobro je vedeti
4 napake, zaradi katerih vaša hrana izgubi do 70 % hranil
Znate uporabljati olivno olje? Preverite!
Dobro je vedeti
Znate uporabljati olivno olje? Preverite!
Kako je hrbtenica povezana z notranjimi organi?
Dobro je vedeti
Kako je hrbtenica povezana z notranjimi organi?
Previdno s hrano iz konzerv
Dobro je vedeti
Previdno s hrano iz konzerv
Kako uporabiti mandarine kot zdravilo?
Dobro je vedeti
Kako uporabiti mandarine kot zdravilo?
Dodatek k čaju, ki preseneča
Zdravje, lepota
Dodatek k čaju, ki preseneča
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Dobro je vedeti
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Ne morete jeste zajtrka? Kaj vam telo s tem sporoča?
Dobro je vedeti
Ne morete jeste zajtrka? Kaj vam telo s tem sporoča?
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Dobro je vedeti
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Je bolje biti preveč suh ali predebel?
Zdravje, lepota
Je bolje biti preveč suh ali predebel?
Riž in ajda za trdnejše zdravje
Zdravje, lepota
Riž in ajda za trdnejše zdravje
Kaj zdravniki dovolijo, da lahko jeste za večerjo
Dobro je vedeti
Kaj zdravniki dovolijo, da lahko jeste za večerjo
Za tretjino manj grip in prehladov ter zdravilo proti najhujšim boleznim
Dobro je vedeti
Za tretjino manj grip in prehladov ter zdravilo proti najhujšim boleznim
Olivno olje in orehi: naravna zaščita imunskega sistema
Dobro je vedeti
Olivno olje in orehi: naravna zaščita imunskega sistema
Zakaj ni dobro pretiravati s peteršiljem
Dobro je vedeti
Zakaj ni dobro pretiravati s peteršiljem
Opozorilni znaki pomanjkanja vitamina B12
Dobro je vedeti
Opozorilni znaki pomanjkanja vitamina B12
5 živil, ki ima več proteinov od jajc
Dobro je vedeti
5 živil, ki ima več proteinov od jajc
Kaj se v telesu zgodi po 16 urah posta?
Dobro je vedeti
Kaj se v telesu zgodi po 16 urah posta?




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puŔčica gor