Članek je bil ustvarjen leta 2023, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Špinačno jajčni mafini so prijetni na oko in prav tako tudi za brbončice. Lahko jih jeste za malico, ali pa vam nadomestijo zajtrk. Poleg tega so poceni in še zelo sitostni. Brez težav boste vzdržali več ur brez hrane.
Sestavine:- 4 jajca
- približno 80 gramov špinače
- 60 gramov ovsenih kosmičev
- sol in poper po okusu
Priprava:Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Špinačo operite in jo na grobno nasekljajte. Da se bodo sestavine bolje povezale, ločite rumenjake in beljak. V rumenjake primešajte kosmiče in špinačo, dobro premešajte, začinite in šele na koncu dodajte beljake. Še enkrat vse skupaj zmešajte, napolnite posodice za peko mafinov in pecite 15 do 17 minut.
Mafini so dobri, ko so še topli, lahko pa jih jeste tudi ohlajene.
Pa dober tek!
Jed je brez glutena in pripravljena po LCHF.