Rubrika:
Dobro je vedeti
Slovo od dolgočasnih zajtrkov
Originalen recept za jajčno omleto, kot je še niste jedli
Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Kdo pravi, da morajo biti zajtrki dolgočasni in predvidljivi? Ko boste videli, da lahko običajno omleto naredite na preprost, drugačen in okusen način, boste zagotovo eksperimentirali še z ostalo zelenjavo. Ni paradižnik edini primeren za jajčne posodice. To isto lahko naredite s čebulo, papriko, bučkami ...
Skrivnost neobičajne omlete je v pripravi. Paradižnik odrežite približno centimeter po vrhom in z žlico izdolbite sredico. Posebej zmešajte malo olja, dodajte poper in sol ter notranje stene paradižnikove posodice namažite s to mešanico.
V drugi posodi zmešajte jajce, ki ji lahko dodate na drobne koščke narezano zelenjavo. Jajce vlijte v paradižnikovo posodico, ki jo zavijete v alu-folijo, nato pa pecite v pečici približno 20 minut pri 200 stopinjah Celzija.
Zajtrk je pripravljen!
Dober tek.
vkj
Okusne zajtrk ideje
Originalni zajtrki
Priprava zajtrka
Recept za jajčno omleto
Zdravi zajtrki