Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
IŔči
Domov
Češnjev zavitek s kokosovim sladkorjem in omako iz ingverja
Rubrika:

Recepti

Češnjev zavitek s kokosovim sladkorjem in omako iz ingverja

Za sladek vikend: kaj pa češnjev zavitek iz malih, črnih, sočnih češenj?!


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu Å”e dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejÅ”imi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sedaj, ko je sezona češenj na višku, se jim skorajda ne moremo izogniti. Če pa h klasičnim receptom za zavitek dodamo malo eksotičnega pridiha, ga pripravimo s kokosovim sladkorjem in omako z ingverjem, pa dobimo ekstravagantno sladico izvirnega okusa.

Sestavine:
  • dva kosa vlečenega testa
  • približno kilogram izkoščičenih češenj
  • skuta
  • kisla smetana
  • vanili sladkor
  • jajce
  • kokosov sladkor
  • sok pol limone
  • limonina lupina
  • cimet
  • maslo
Omaka z ingverjem:
  • prihranite nekaj češnjev za dekoracijo
  • maslo
  • zvrhana žlička sveže naribanega ingverja
  • cimetova skorjica
  • dva klinčka
  • janeževa zvezda
  • rezina limone
Priprava:



Količine sestavin uporabimo po okusu in glede na velikost zavitka. Za dva zavitka vmešamo v 250 g skute eno jajce, tri žlice kisle smetane, malo limonine lupine, noževo konico cimeta in vanili sladkor. Kokosov sladkor in limonin sok vmešamo v očiščene češnje. Približno 3 do 4 žlice na kilogram češenj.

Prvi kos testa premažemo s stopljenim maslom. Nato enakomerno razporedimo skutin nadev. Do polovice testa potresemo češnje. Zavijati začnemo na nadevani strani. Položimo ga v namaščen pekač in premažemo s kislo smetano, v katero smo vmešali jajce. Enako ponovimo še z drugim kosom testa.

Postavimo ga v ogreto pečico na 180 in pečemo 40 minut.

Omaka

Ko zmešamo češnje, limonin sok in kokosov sladkor, pustimo nekaj časa stati, da češnje spustijo sok. Za nadev jemljemo češnje iz vrha, tekočino in nekaj češenj pa prihranimo.
Na maslu na hitro popražimo drobno nakockan ingver. Prilijemo prihranjen češnjev nadev, ki smo mu dodali žličko kokosovega sladkorja in malo tekočine (vode) po potrebi. Dodamo cimetovo skorjico, klinčke, janeževo zvezdo in rezino limone. Pustimo 15 minut počasi vreti.

Omako lahko uporabimo za dekoracijo krožnika, ali pa postrežemo v kozarčku ob zavitku.
Bis
Češnjev zavitek s kokosovim sladkorjem in omako iz ingverja


Češnjev zavitek s kokosovim sladkorjem in omako iz ingverja


Češnjev zavitek s kokosovim sladkorjem in omako iz ingverja




češnjev zavitek
eksotični češnjev zavitek
kokosov sladkor
omaka iz ingverja
sezonske češnje












Previdno pri uporabi aluminijaste folije v kuhinji
Zdravje, lepota
Previdno pri uporabi aluminijaste folije v kuhinji
Ali hujšanje brez napora res deluje?
Dobro je vedeti
Ali hujšanje brez napora res deluje?
Hrana, ki jo napačno uporabljamo
Dobro je vedeti
Hrana, ki jo napačno uporabljamo
6 lastnosti vode, ki vam lahko koristijo
Dobro je vedeti
6 lastnosti vode, ki vam lahko koristijo
8 borcev proti holesterolu, ki bi jih moral vsak poznati
Dobro je vedeti
8 borcev proti holesterolu, ki bi jih moral vsak poznati
Ali lahko danes jemo naravno?
Zdravje, lepota
Ali lahko danes jemo naravno?
Zakaj sta ribe in blitva najboljši par
Zdravje, lepota
Zakaj sta ribe in blitva najboljši par
Dijeta z bananami, ki je obnorela Japonce
Zdravje, lepota
Dijeta z bananami, ki je obnorela Japonce
Je sok limete primerljiv z limoninim?
Dobro je vedeti
Je sok limete primerljiv z limoninim?
Popolni zajtrk proti raku in tumorjem
Zdravje, lepota
Popolni zajtrk proti raku in tumorjem
Kaj jesti pred spanjem za boljši spanec?
Dobro je vedeti
Kaj jesti pred spanjem za boljši spanec?
Ali dovolj dolgo žvečite hrano?
Zdravje, lepota
Ali dovolj dolgo žvečite hrano?
Dieta brez diete in 2 kg manj na teden
Dobro je vedeti
Dieta brez diete in 2 kg manj na teden
5 razlogov, zakaj bi morali vsak dan jesti hren
Dobro je vedeti
5 razlogov, zakaj bi morali vsak dan jesti hren
Koliko jagod in češenj lahko pojemo na dan?
Dobro je vedeti
Koliko jagod in češenj lahko pojemo na dan?
Vse, kar želite vedeti o oranžni dieti
Dobro je vedeti
Vse, kar želite vedeti o oranžni dieti
Vegetarijanci ali mesojedci – kdo je bolj zdrav?
Dobro je vedeti
Vegetarijanci ali mesojedci – kdo je bolj zdrav?
Hrana, ki povečuje testosteron in zakaj je to pomembno
Dobro je vedeti
Hrana, ki povečuje testosteron in zakaj je to pomembno
Ali veste, zakaj je dobra pikantna limonada?
Zdravje, lepota
Ali veste, zakaj je dobra pikantna limonada?
Ali veste, katera solata je najnevarnejša za vaš želodec?
Zdravje, lepota
Ali veste, katera solata je najnevarnejša za vaš želodec?




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puŔčica gor