Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Češnjev zavitek s kokosovim sladkorjem in omako iz ingverja
Rubrika:

Recepti

Češnjev zavitek s kokosovim sladkorjem in omako iz ingverja

Za sladek vikend: kaj pa češnjev zavitek iz malih, črnih, sočnih češenj?!


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sedaj, ko je sezona češenj na višku, se jim skorajda ne moremo izogniti. Če pa h klasičnim receptom za zavitek dodamo malo eksotičnega pridiha, ga pripravimo s kokosovim sladkorjem in omako z ingverjem, pa dobimo ekstravagantno sladico izvirnega okusa.

Sestavine:
  • dva kosa vlečenega testa
  • približno kilogram izkoščičenih češenj
  • skuta
  • kisla smetana
  • vanili sladkor
  • jajce
  • kokosov sladkor
  • sok pol limone
  • limonina lupina
  • cimet
  • maslo
Omaka z ingverjem:
  • prihranite nekaj češnjev za dekoracijo
  • maslo
  • zvrhana žlička sveže naribanega ingverja
  • cimetova skorjica
  • dva klinčka
  • janeževa zvezda
  • rezina limone
Priprava:

Količine sestavin uporabimo po okusu in glede na velikost zavitka. Za dva zavitka vmešamo v 250 g skute eno jajce, tri žlice kisle smetane, malo limonine lupine, noževo konico cimeta in vanili sladkor. Kokosov sladkor in limonin sok vmešamo v očiščene češnje. Približno 3 do 4 žlice na kilogram češenj.

Prvi kos testa premažemo s stopljenim maslom. Nato enakomerno razporedimo skutin nadev. Do polovice testa potresemo češnje. Zavijati začnemo na nadevani strani. Položimo ga v namaščen pekač in premažemo s kislo smetano, v katero smo vmešali jajce. Enako ponovimo še z drugim kosom testa.

Postavimo ga v ogreto pečico na 180 in pečemo 40 minut.

Omaka

Ko zmešamo češnje, limonin sok in kokosov sladkor, pustimo nekaj časa stati, da češnje spustijo sok. Za nadev jemljemo češnje iz vrha, tekočino in nekaj češenj pa prihranimo.
Na maslu na hitro popražimo drobno nakockan ingver. Prilijemo prihranjen češnjev nadev, ki smo mu dodali žličko kokosovega sladkorja in malo tekočine (vode) po potrebi. Dodamo cimetovo skorjico, klinčke, janeževo zvezdo in rezino limone. Pustimo 15 minut počasi vreti.

Omako lahko uporabimo za dekoracijo krožnika, ali pa postrežemo v kozarčku ob zavitku.
Bis
Češnjev zavitek s kokosovim sladkorjem in omako iz ingverja


Češnjev zavitek s kokosovim sladkorjem in omako iz ingverja


Češnjev zavitek s kokosovim sladkorjem in omako iz ingverja




češnjev zavitek
eksotični češnjev zavitek
kokosov sladkor
omaka iz ingverja
sezonske češnje












Pozabljeni napitek za dolgo življenje brez bolezni
Dobro je vedeti
Pozabljeni napitek za dolgo življenje brez bolezni
Najboljši zajtrk po ajurvedskih načelih
Dobro je vedeti
Najboljši zajtrk po ajurvedskih načelih
Marmelada ali ajvar potem, ko smo odstranili plesen
Dobro je vedeti
Marmelada ali ajvar potem, ko smo odstranili plesen
Pivo ali vino: kaj je bolj zdravo?
Zdravje, lepota
Pivo ali vino: kaj je bolj zdravo?
7 pravil vitkih ljudi
Dobro je vedeti
7 pravil vitkih ljudi
Z žajblom do dolgega življenja. Če pa dodate cimet ...
Zdravje, lepota
Z žajblom do dolgega življenja. Če pa dodate cimet ...
Pomladite telo in izgubite kilograme
Dobro je vedeti
Pomladite telo in izgubite kilograme
4 znaki, da vam primanjkuje vode
Dobro je vedeti
4 znaki, da vam primanjkuje vode
3 prigrizki, ki pomagajo pri hujšanju
Dobro je vedeti
3 prigrizki, ki pomagajo pri hujšanju
5 vrst semen, ki bi jih moral jesti vsak
Zdravje, lepota
5 vrst semen, ki bi jih moral jesti vsak
3 navade, ki izboljšajo koncentracijo pri delu
Dobro je vedeti
3 navade, ki izboljšajo koncentracijo pri delu
Tudi zdrave sestavine lahko redijo
Zdravje, lepota
Tudi zdrave sestavine lahko redijo
Kronična utrujenost in kako se je znebiti
Dobro je vedeti
Kronična utrujenost in kako se je znebiti
5 živil, ki bi jih ženske morale uživati ​​pogosteje
Zdravje, lepota
5 živil, ki bi jih ženske morale uživati ​​pogosteje
Zakaj želimo jesti, ko sploh nismo lačni
Dobro je vedeti
Zakaj želimo jesti, ko sploh nismo lačni
živila, ki vsebujejo več soli kot čips
Dobro je vedeti
živila, ki vsebujejo več soli kot čips
Hrana, ki je dobra za možgane
Zdravje, lepota
Hrana, ki je dobra za možgane
8 napak, ki jih delamo na dietah
Dobro je vedeti
8 napak, ki jih delamo na dietah
7 nevarnih dodatkov v hrani
Dobro je vedeti
7 nevarnih dodatkov v hrani
Paradižnik v službi lepote
Dobro je vedeti
Paradižnik v službi lepote




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor