Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
IŔči
Domov
LCHF enolončnica iz bučk in klobase
Rubrika:

Recepti

LCHF enolončnica iz bučk in klobase

Tudi v vročih poletnih dneh, se bo prileglo nekaj toplega na žlico.


Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu Å”e dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejÅ”imi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine:
- ena velika ali dve manjši bučki
- pest nasekljane čebule
- pest nasekljane paprike
- pest naribanega korenčka
- strok česna
- dva zrela paradižnika
- olivno olje
- vejica kopra in peteršilja
- klobaso za kuhanje
- sol in poper

Priprava:
Na olivnem olju popražimo čebulo, papriko in korenček. Dodamo na četrtine narezan paradižnik, strt česen in naribane bučke. Premešamo in narahlo popražimo. Zalijemo z vročo vodo, da so bučke prekrite s tekočino, dodamo sol, poper, nasekljan koper in peteršilj.



Dušimo 15 minut, da se bučke zmehčajo. Dodamo žlico kisle smetane.

Klobaso skuhamo, narežemo na kolobarje in jo dodamo v bučkino enolončnico. Dodamo tudi popečene rezine bučk in potresemo z kolobarčki mlade čebule.

Nasvet:
Ker LCHF enolončnicam ne dodajamo moke ali kakšnih drugih zgoščevalcev, lahko primerno gostoto dobimo s par obrati paličnega mešalnika.

Za povečan vnos maščob, dodamo par kapljic olivnega olja, ali košček masla, preden jed postrežemo.
Bis
LCHF enolončnica iz bučk in klobase




brezglutenska enolončnica
bučke in klobasa
LCHF enolončnica
recept za enolončnico
zdravi recepti






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zdravje v najboljŔi kondiciji. Splača se!
* Na ta naslov vam bomo poŔiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














3 prehranska pravila LeBron Jamesa
Dobro je vedeti
3 prehranska pravila LeBron Jamesa
6 znakov, da ste občutljivi na gluten, pa tega ne veste
Dobro je vedeti
6 znakov, da ste občutljivi na gluten, pa tega ne veste
Napitek, ki se ga bakterije najbolj bojijo
Dobro je vedeti
Napitek, ki se ga bakterije najbolj bojijo
Zamrznjen med: zdrav trend ali tihi sovražnik zob in sladkorja v krvi?
Zdravje, lepota
Zamrznjen med: zdrav trend ali tihi sovražnik zob in sladkorja v krvi?
Ali pomarančni sok res redi
Dobro je vedeti
Ali pomarančni sok res redi
Kako preveč vode zmoti ravnovesje telesa
Dobro je vedeti
Kako preveč vode zmoti ravnovesje telesa
Kje najdemo največ antioksidantov
Dobro je vedeti
Kje najdemo največ antioksidantov
Z ječmenovo vodo proti hormonom, ki vzbujajo apetit
Dobro je vedeti
Z ječmenovo vodo proti hormonom, ki vzbujajo apetit
Izogibajte se hrane, ki spodbuja gripo in prehlade
Dobro je vedeti
Izogibajte se hrane, ki spodbuja gripo in prehlade
Vas muči trdo blato?
Dobro je vedeti
Vas muči trdo blato?
Mešanica, ki ekspresno topi maščobe okoli trebuha
Dobro je vedeti
Mešanica, ki ekspresno topi maščobe okoli trebuha
Rak, ki ga nihče ne želi prepoznati
Dobro je vedeti
Rak, ki ga nihče ne želi prepoznati
Preprosta jed, ki krepi zdravje: paradižnikova juha
Zdravje, lepota
Preprosta jed, ki krepi zdravje: paradižnikova juha
Sok, ki vas bo branil pred prehladi in virusi
Zdravje, lepota
Sok, ki vas bo branil pred prehladi in virusi
5 domačih napitkov proti kašlju
Zdravje, lepota
5 domačih napitkov proti kašlju
Kaj se zgodi z vašim telesom, če vsak dan jeste piščanca?
Zdravje, lepota
Kaj se zgodi z vašim telesom, če vsak dan jeste piščanca?
Ali veste, katera začimba najlepše diši, a jo kljub vsemu premalo uporabljamo?
Dobro je vedeti
Ali veste, katera začimba najlepše diši, a jo kljub vsemu premalo uporabljamo?
Tri živila, ki se lepijo na želodec
Dobro je vedeti
Tri živila, ki se lepijo na želodec
Razvade po obroku, ki so škodljive za zdravje
Dobro je vedeti
Razvade po obroku, ki so škodljive za zdravje
Kaj jesti za večerjo?
Zdravje, lepota
Kaj jesti za večerjo?




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puŔčica gor