Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine:- 3 jajca
- 5 dcl mleka
- nekaj žlic moke, da dobimo primerno gostoto
- ščepec soli
- ščepec sladkorja
Za nadev:- 1/2 kg skute
- 1/2 lončka kisle smetane
- vanili sladkor
- limonina lupinica
- 1 jajce
- nekaj žlic sladkorja
- nekaj zrelih sočnih breskev
- sok pol limone
- cimet v prahu
- lonček kisle smetane
- eno jajce za preliv
Priprava:Iz mleka, dveh jajc, moke, ščepca soli in sladkorja spečemo palačinke. Skuti primešamo pol lončka kisle smetane, jajce, limonino lupinico, vanili sladkor in dve žlici sladkorja.
Breskve olupimo, narežemo na krhlje in jih pol ure mariniramo v žlici sladkorja, soku iz pol limone in malo cimeta.
Maso iz skute namažemo na palačinke, na vrh položimo nekaj krhljev mariniranih breskev in zvijemo. Položimo jih v pekač eno ob drugo. Kislo smetano jajce in žlico sladkorja zmešamo in enakomerno polijemo po palačinkah. Pečemo 30 minut v ogreti pečici na 200 stopinj Celzija.
Postrežemo še tople, skupaj s sokom mariniranih breskev.