Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Zakaj bi vsak človek moral občasno piti porovo vodo
Rubrika:

Zdravje, lepota

Zakaj bi vsak človek moral občasno piti porovo vodo

Sodoben način prehranjevanja z veliko sladkorja in ogljikovih hidratov močno obremenjuje trebušno slinavko, zdravniki pa nimajo zdravil zanjo ...


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sladkorna bolezen je bolezen, ki traja do konca življenja. Gre za stanje, ko ima bolnik preveč glukoze v krvi, trebušna slinavka pa ne izloča dovolj inzulina za razgradnjo. Sodobna medicina še ni našla zdravila za to bolezen, čeprav gre za eno najbolj razširjenih bolezni na planetu, ki pesti človeštvo že kar nekaj desetletij. Je res, da gre za neozdravljivo bolezen s strahotnimi posledicami, če bolezni nimamo pod nadzorom?

Res je. Sladkorno lahko le kontroliramo, zdravimo pa ne.

Injekcije inzulina ne bodo pozdravile trebušne slinavke. Poleg tega pa obstajajo tudi naravni načini, kako znižati nivo sladkorja v krvi, ki so brez stranskih učinkov in imajo še cel kup drugih prednosti.

Eden takšnih receptov, kako obdržati nivo sladkorja v mejah normale, je tudi porova voda, ki bi jo moral piti vsakič, ko se preveč najemo sladkarij in ogljikovih hidratov. Vsaj občasno podarimo svoji trebušni slinavki nekaj premora, če se že sladkemu ne moremo povsem izogniti.

Sestavine:
  • 2 litra vode
  • 2 stebli pora
Priprava:

Por najprej narežite na kolobarje, čezenj prelijte vodo, pokrijte in pustite stati 24 ur. Naslednji dan to juho precedite in čez dan pijte to vodo.

S porovo vodo lahko odlično nadzirate razmerje sladkorja v krvi. Popiti morate seveda vso tekočino (2 litra), ker boste že s tem poskrbeli, da vaše telo ne dehidrira, kar je pogost spremljevalec sladkorne.

Kaj pa narediti s preostankom pora?

Lahko ga uporabite v solati, zelenjavni juhi in pri kuhi drugih jedi.
vkj


por
sladkorna
trebušna slinavka












Ohrovt ali špinača: kaj je boljše?
Dobro je vedeti
Ohrovt ali špinača: kaj je boljše?
3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Zdravje, lepota
3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
Zdravje, lepota
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
5 dobrih in mastnih živil
Zdravje, lepota
5 dobrih in mastnih živil
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zdravje, lepota
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Zdravje, lepota
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Zdravje, lepota
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
Zdravje, lepota
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
3 najpogostejše zmote o prehrani
Zdravje, lepota
3 najpogostejše zmote o prehrani
Jejmo manj, živimo dlje
Dobro je vedeti
Jejmo manj, živimo dlje
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zdravje, lepota
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
Dobro je vedeti
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
živila, ki upočasnjujejo staranje
Zdravje, lepota
živila, ki upočasnjujejo staranje
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Zdravje, lepota
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Dobro je vedeti
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
Zdravje, lepota
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
5 stvari, ki pokvarijo solato
Dobro je vedeti
5 stvari, ki pokvarijo solato
Rukola za razstrupljanje telesa
Dobro je vedeti
Rukola za razstrupljanje telesa
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravje, lepota
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor