Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Pladenj pečene zelenjave
Rubrika:

Recepti

Pladenj pečene zelenjave

Lahka zelenjavna priloga, ki se peče v pečici, medtem, ko na žaru pripravljamo meso.


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine:
- pet velikih zelenih paprik
- pol kilograma šampinjonov
- dve do tri bučke
- ena velika čebula
- nekaj koktelj paradižnikov
- sol, poper
- česen v prahu
- origano
- svež timijan
- dve žlici sezama
- 1 dcl olivnega olja

Priprava:
Papriko očistimo semen in jo narežemo na večje kose. Bučk ne lupimo, narežemo jih na kolobarje, čebulo pa razrežemo na četrtine in ločimo plasti. Šampinjone narežemo na štiri dele, če so majhni, jih samo prepolovimo.
Zelenjavo razporedimo po velikem pekaču, potresemo s soljo (lahko uporabimo zeliščno sol) poprom, česnom v prahu, origanom in svežim timijanom. Po vrhu razporedimo nekaj koktejl paradižnikov in vse skupaj pokapamo z olivnim oljem. Predem damo v pečico potresemo s sezamom.
Pečemo na 200 stopinj eno uro in petnajst minut.

Nasvet: jed lahko spravimo v hladilnik in naslednji dan dodamo nekaj kapljic limoninega soka ali žlico majoneze in postrežemo kot solato.

Jed ne vsebuje glutena in je LCHF.
Pladenj pečene zelenjave


Pladenj pečene zelenjave




Brezglutenska zelenjava LCHF
Lahka zelenjavna priloga
Pečena zelenjava recept
Priprava pečene zelenjave
Zdrava zelenjavna solata












3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Zdravje, lepota
3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
Zdravje, lepota
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
5 dobrih in mastnih živil
Zdravje, lepota
5 dobrih in mastnih živil
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zdravje, lepota
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Zdravje, lepota
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Zdravje, lepota
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
Zdravje, lepota
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
3 najpogostejše zmote o prehrani
Zdravje, lepota
3 najpogostejše zmote o prehrani
Jejmo manj, živimo dlje
Dobro je vedeti
Jejmo manj, živimo dlje
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zdravje, lepota
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
Dobro je vedeti
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
živila, ki upočasnjujejo staranje
Zdravje, lepota
živila, ki upočasnjujejo staranje
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Zdravje, lepota
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Dobro je vedeti
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
Zdravje, lepota
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
5 stvari, ki pokvarijo solato
Dobro je vedeti
5 stvari, ki pokvarijo solato
Rukola za razstrupljanje telesa
Dobro je vedeti
Rukola za razstrupljanje telesa
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravje, lepota
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravi nadomestki, ki to niso
Dobro je vedeti
Zdravi nadomestki, ki to niso




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor