Rubrika:
Recepti
Pladenj pečene zelenjave
Lahka zelenjavna priloga, ki se peče v pečici, medtem, ko na žaru pripravljamo meso.
Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine:
- pet velikih zelenih paprik
- pol kilograma šampinjonov
- dve do tri bučke
- ena velika čebula
- nekaj koktelj paradižnikov
- sol, poper
- česen v prahu
- origano
- svež timijan
- dve žlici sezama
- 1 dcl olivnega olja
Priprava:
Papriko očistimo semen in jo narežemo na večje kose. Bučk ne lupimo, narežemo jih na kolobarje, čebulo pa razrežemo na četrtine in ločimo plasti. Šampinjone narežemo na štiri dele, če so majhni, jih samo prepolovimo.
Zelenjavo razporedimo po velikem pekaču, potresemo s soljo (lahko uporabimo zeliščno sol) poprom, česnom v prahu, origanom in svežim timijanom. Po vrhu razporedimo nekaj koktejl paradižnikov in vse skupaj pokapamo z olivnim oljem. Predem damo v pečico potresemo s sezamom.
Pečemo na 200 stopinj eno uro in petnajst minut.
Nasvet: jed lahko spravimo v hladilnik in naslednji dan dodamo nekaj kapljic limoninega soka ali žlico majoneze in postrežemo kot solato.
Jed ne vsebuje glutena in je LCHF.
Brezglutenska zelenjava LCHF
Lahka zelenjavna priloga
Pečena zelenjava recept
Priprava pečene zelenjave
Zdrava zelenjavna solata