Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Špageti iz bučk pod mesno polivko
Rubrika:

Recepti

Špageti iz bučk pod mesno polivko

Od takšnih špagetov se zagotovo ne boste zredili in bučke vam bodo hvaležne, ker jih boste tako domiselno vključili v jedilnik.


Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine
- debelejšo bučko
- pol kiligrama mletega mesa (pol svinjine, pol govedine)
- srednja čebula
- dva stroka česna
- pasiran paradižnik
- pest nasekljanega petršilja
- žlička origana
- žlička bazilike
- sol in poper
- olivno olje

Priprava
Čebulo na drobno nasekljamo in na olivnem olju pražimo, da postekleni. Dodamo meso, premešamo in pražimo, da tekočina izpari in meso začne cvrčati. Dodamo strt česen, petršilj, baziliko in origano. Solimo in popramo. Dodamo še pasiran paradižnik, da dobimo primerno gostoto in kuhamo pol ure. Če je pregosto, dolijemo malo vode.



Bučke olupimo. Naribamo jih po celi dolžini, ali s posebnim nožem narežemo na trakove podobne špagetom. Kuhamo jih v osoljeni vodi tri minute. Odcedimo jih, damo na krožnik, polijemo z mesno omako in potresemo s parmezanom.

Jed ne vsebuje glutena in je primerna za LCHF prehranjevanje.
Bis


bučke z mesno omako
LCHF jed
mesna polivka
recept za špagete iz bučk
špageti iz bučk






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zravje v najboljši kondiciji (oglejte si zadnjo številko). Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














5 (zgrešenih) mitov o olivnem olju
Dobro je vedeti
5 (zgrešenih) mitov o olivnem olju
Hrana, ki je nutricisti ne jedo
Dobro je vedeti
Hrana, ki je nutricisti ne jedo
Zakaj bi špinačo in jajca morali vedno jesti skupaj?
Dobro je vedeti
Zakaj bi špinačo in jajca morali vedno jesti skupaj?
Čudežni regenerator kože iz samo dveh sestavin, ki jih ima vsak doma
Zdravje, lepota
Čudežni regenerator kože iz samo dveh sestavin, ki jih ima vsak doma
Suha usta: znak žeje ali opozorilo na večjo težavo?
Dobro je vedeti
Suha usta: znak žeje ali opozorilo na večjo težavo?
Kako dobro poznate zdravilne učinke zlatih nitk narave
Dobro je vedeti
Kako dobro poznate zdravilne učinke zlatih nitk narave
Hrana, ki izboljša absorpcijo hranil
Dobro je vedeti
Hrana, ki izboljša absorpcijo hranil
Kombinacija dveh sestavin, ki odganjata raka in srčne napade
Zdravje, lepota
Kombinacija dveh sestavin, ki odganjata raka in srčne napade
Kaj moti vaš spanec?
Dobro je vedeti
Kaj moti vaš spanec?
Zakaj smo poleti še posebej izčrpani?
Dobro je vedeti
Zakaj smo poleti še posebej izčrpani?
Izboljša kri in imunski sistem
Zdravje, lepota
Izboljša kri in imunski sistem
Zakaj je (nekatera) kuhana hrana bolj zdrava?
Dobro je vedeti
Zakaj je (nekatera) kuhana hrana bolj zdrava?
Zakaj pridelovati svoj česen in se izogibali kitajskemu?
Dobro je vedeti
Zakaj pridelovati svoj česen in se izogibali kitajskemu?
živilo, ki zdravi metabolni sindrom: sladkorno in visok pritisk skupaj
Dobro je vedeti
živilo, ki zdravi metabolni sindrom: sladkorno in visok pritisk skupaj
Kaj vam poskušajo povedati vaša ušesa?
Dobro je vedeti
Kaj vam poskušajo povedati vaša ušesa?
Majhne porcije, veliki učinki
Zdravje, lepota
Majhne porcije, veliki učinki
Zakaj bi vsak dan morali piti sok vloženih kumar
Dobro je vedeti
Zakaj bi vsak dan morali piti sok vloženih kumar
Semena, o katerih vsi govorijo
Dobro je vedeti
Semena, o katerih vsi govorijo
Zakaj bi morali vsak dan piti limonado s kurkumo?
Zdravje, lepota
Zakaj bi morali vsak dan piti limonado s kurkumo?
Presenetljiva resnica o pikantni hrani
Dobro je vedeti
Presenetljiva resnica o pikantni hrani




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor