Älanek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu Å”e dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili Älanki na
ažurirani z najnovejÅ”imi dognanji. Sodobna znanost namreÄ skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine- debelejšo bučko
- pol kiligrama mletega mesa (pol svinjine, pol govedine)
- srednja čebula
- dva stroka česna
- pasiran paradižnik
- pest nasekljanega petršilja
- žlička origana
- žlička bazilike
- sol in poper
- olivno olje
PripravaČebulo na drobno nasekljamo in na olivnem olju pražimo, da postekleni. Dodamo meso, premešamo in pražimo, da tekočina izpari in meso začne cvrčati. Dodamo strt česen, petršilj, baziliko in origano. Solimo in popramo. Dodamo še pasiran paradižnik, da dobimo primerno gostoto in kuhamo pol ure. Če je pregosto, dolijemo malo vode.
Bučke olupimo. Naribamo jih po celi dolžini, ali s posebnim nožem narežemo na trakove podobne špagetom. Kuhamo jih v osoljeni vodi tri minute. Odcedimo jih, damo na krožnik, polijemo z mesno omako in potresemo s parmezanom.
Jed ne vsebuje glutena in je primerna za LCHF prehranjevanje.