Ali veste, da ni vseeno, kako v restavraciji odložite pribor in, da s tem hote, ali ne, nekaj sporočate kuharju?
Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Zanimivo bi bilo narediti raziskavo, koliko kuharjev dejansko pozna govorico jedilnega pribora? Verjetno ne prav veliko. Razlog pa je v nas, potrošnikih, jedcih, ker ne uporabljamo mednarodno uveljavljenih simbolov s katerimi gost komunicira s kuharjem. Nekaj osnovnih sporočil si le oglejte na sliki, če jih boste kdaj prisiljeni uporabiti.
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zravje v najboljši kondiciji (oglejte si zadnjo številko). Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.