Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Zavitek iz jabolk in bučk
Rubrika:

Recepti

Zavitek iz jabolk in bučk

Sladko-kisel zavitek je idealno nadaljevanje po obilni pojedini jedi iz žara ...


Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine:
- 6 do 8 jabolk
- malo večja mlada bučka
- listnato testo
- drobtine
- cimet
- trsni sladkor
- jajce

Priprava:
Olupite 6 do 8 jabolk. Kislo-sladke naj bodo. Olupite malo večjo mlado bučko. Vse skupaj naribajte kot za repo.



Z maslom pomažite pekač in nanj položite plast listnatega testa. Nanj posipajte drobtine, dodajte naribano bučko in jabolka, posipajte s cimetom in sladkajte s trsnim sladkorjem.

Na vse to dajte novo plast testa in postopek ponovite.

Število plasti lahko dodajate po lastnem okusu, vendar vam ne priporočamo več kot dveh. Na koncu vse skupaj pokrijte z zadnjo plastjo testa, ki ga premažite s stepenim jajcem, da dobi zavitek hrustljavo skorjo.

Vse skupaj pecite 1 uro pri 170 stopinjah Celzija.

Preden postrežete, lahko zavitek posipate še s sladkorjem v prahu. Ne pozabit, da dajo jabolka zavitku kiselkast okus, bučka pa vse skupaj nevtralizira.
Ana


Jabolka in bučke zavitek
Listnato testo recept
Recept za zavitek
Sladko-kisel zavitek
Zavitek iz jabolk






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zdravje v najboljši kondiciji. Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Kaj jesti, ko smo bolni
Dobro je vedeti
Kaj jesti, ko smo bolni
Različna, pa vendar neverjetno močna
Zdravje, lepota
Različna, pa vendar neverjetno močna
Preveč železa v krvi je lahko tudi problem
Dobro je vedeti
Preveč železa v krvi je lahko tudi problem
Kaj jesti namesto majoneze?
Dobro je vedeti
Kaj jesti namesto majoneze?
3 prehranska pravila LeBron Jamesa
Dobro je vedeti
3 prehranska pravila LeBron Jamesa
6 znakov, da ste občutljivi na gluten, pa tega ne veste
Dobro je vedeti
6 znakov, da ste občutljivi na gluten, pa tega ne veste
Napitek, ki se ga bakterije najbolj bojijo
Dobro je vedeti
Napitek, ki se ga bakterije najbolj bojijo
Zamrznjen med: zdrav trend ali tihi sovražnik zob in sladkorja v krvi?
Zdravje, lepota
Zamrznjen med: zdrav trend ali tihi sovražnik zob in sladkorja v krvi?
Ali pomarančni sok res redi
Dobro je vedeti
Ali pomarančni sok res redi
Kako preveč vode zmoti ravnovesje telesa
Dobro je vedeti
Kako preveč vode zmoti ravnovesje telesa
Kje najdemo največ antioksidantov
Dobro je vedeti
Kje najdemo največ antioksidantov
Z ječmenovo vodo proti hormonom, ki vzbujajo apetit
Dobro je vedeti
Z ječmenovo vodo proti hormonom, ki vzbujajo apetit
Izogibajte se hrane, ki spodbuja gripo in prehlade
Dobro je vedeti
Izogibajte se hrane, ki spodbuja gripo in prehlade
Vas muči trdo blato?
Dobro je vedeti
Vas muči trdo blato?
Mešanica, ki ekspresno topi maščobe okoli trebuha
Dobro je vedeti
Mešanica, ki ekspresno topi maščobe okoli trebuha
Rak, ki ga nihče ne želi prepoznati
Dobro je vedeti
Rak, ki ga nihče ne želi prepoznati
Preprosta jed, ki krepi zdravje: paradižnikova juha
Zdravje, lepota
Preprosta jed, ki krepi zdravje: paradižnikova juha
Sok, ki vas bo branil pred prehladi in virusi
Zdravje, lepota
Sok, ki vas bo branil pred prehladi in virusi
5 domačih napitkov proti kašlju
Zdravje, lepota
5 domačih napitkov proti kašlju
Kaj se zgodi z vašim telesom, če vsak dan jeste piščanca?
Zdravje, lepota
Kaj se zgodi z vašim telesom, če vsak dan jeste piščanca?




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor