Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Zavitek iz jabolk in bučk
Rubrika:

Recepti

Zavitek iz jabolk in bučk

Sladko-kisel zavitek je idealno nadaljevanje po obilni pojedini jedi iz žara ...


Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine:
- 6 do 8 jabolk
- malo večja mlada bučka
- listnato testo
- drobtine
- cimet
- trsni sladkor
- jajce

Priprava:
Olupite 6 do 8 jabolk. Kislo-sladke naj bodo. Olupite malo večjo mlado bučko. Vse skupaj naribajte kot za repo.



Z maslom pomažite pekač in nanj položite plast listnatega testa. Nanj posipajte drobtine, dodajte naribano bučko in jabolka, posipajte s cimetom in sladkajte s trsnim sladkorjem.

Na vse to dajte novo plast testa in postopek ponovite.

Število plasti lahko dodajate po lastnem okusu, vendar vam ne priporočamo več kot dveh. Na koncu vse skupaj pokrijte z zadnjo plastjo testa, ki ga premažite s stepenim jajcem, da dobi zavitek hrustljavo skorjo.

Vse skupaj pecite 1 uro pri 170 stopinjah Celzija.

Preden postrežete, lahko zavitek posipate še s sladkorjem v prahu. Ne pozabit, da dajo jabolka zavitku kiselkast okus, bučka pa vse skupaj nevtralizira.
Ana


Jabolka in bučke zavitek
Listnato testo recept
Recept za zavitek
Sladko-kisel zavitek
Zavitek iz jabolk






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zravje v najboljši kondiciji (oglejte si zadnjo številko). Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Sok iz ene sestavine, zdravi pa 100 bolezni
Dobro je vedeti
Sok iz ene sestavine, zdravi pa 100 bolezni
Katera je najučinkovitejša mediteranska začimba?
Zanimivosti
Katera je najučinkovitejša mediteranska začimba?
Ali lahko ocvrta hrana poveča tveganje za tesnobo in depresijo?
Dobro je vedeti
Ali lahko ocvrta hrana poveča tveganje za tesnobo in depresijo?
7 koristi kokosovega olja na tešče
Dobro je vedeti
7 koristi kokosovega olja na tešče
Ali je varno jesti česen, ki kali?
Dobro je vedeti
Ali je varno jesti česen, ki kali?
Skrivnostno zeleno listje, ki reši mnogih težav
Dobro je vedeti
Skrivnostno zeleno listje, ki reši mnogih težav
živila, ki jih ne smete jesti na tešče
Dobro je vedeti
živila, ki jih ne smete jesti na tešče
Kako nenadna sprememba vremena vpliva na vaše zdravje
Dobro je vedeti
Kako nenadna sprememba vremena vpliva na vaše zdravje
Ne morete shujšati? Morda vam primanjkuje joda?
Dobro je vedeti
Ne morete shujšati? Morda vam primanjkuje joda?
Tu so najpomembnejši razlogi, zakaj je k limonadi dobro dodati ananas
Zdravje, lepota
Tu so najpomembnejši razlogi, zakaj je k limonadi dobro dodati ananas
Spremembe, ki jih boste občutili, če boste vsak dan jedli kokice
Dobro je vedeti
Spremembe, ki jih boste občutili, če boste vsak dan jedli kokice
Bližnjice do ravnega trebuha brez odrekanja in telovadbe
Dobro je vedeti
Bližnjice do ravnega trebuha brez odrekanja in telovadbe
Zakaj na tešče ne smemo piti kave
Dobro je vedeti
Zakaj na tešče ne smemo piti kave
Kako lahko enostavno razkrijemo zgodnje znake pljučnega raka
Dobro je vedeti
Kako lahko enostavno razkrijemo zgodnje znake pljučnega raka
Ste že slišali za polentino dieto?!
Dobro je vedeti
Ste že slišali za polentino dieto?!
6 opozoril na stopalih, ki jih ne smete spregledati
Dobro je vedeti
6 opozoril na stopalih, ki jih ne smete spregledati
8 živil, ki jih nutricisti nikdar ne jedo
Dobro je vedeti
8 živil, ki jih nutricisti nikdar ne jedo
Čaroben napitek iz limone in himalajske soli
Zdravje, lepota
Čaroben napitek iz limone in himalajske soli
7 zdravstvenih koristi spanja na levi strani
Dobro je vedeti
7 zdravstvenih koristi spanja na levi strani
10 izjemnih kombinacij za 2-krat več zdravja
Dobro je vedeti
10 izjemnih kombinacij za 2-krat več zdravja




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor