Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Anina dietna rulada
Rubrika:

Recepti

Anina dietna rulada

Rulada brez moke je mehka, lahka, slastna in se v ustih topi, kot puter. Pika na i pa je kisla smetana, ki naredi rulado še bolj sočno.


Članek je bil ustvarjen leta 2017, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine:
  • 8 jajc
  • 6 žlic sladkorja
  • 1 vanili sladkor
  • 15 dkg mletih lešnikov
  • 2 kisli smetani
  • marelična marmelada
Priprava:

Rumenjake ločimo od beljakov. Naredimo trd sneg in dodamo vanili sladkor in sladkor ter vse skupaj dobro premešamo. Z metlico primešamo stepene rumenjake, na koncu pa dodamo lešnike. Masa mora biti čvrsta.



V pekač damo papir za peko in maso vlijemo tako, da je enakomerno nanešena po pekaču.
Pečemo 20 minut pri 170 stopinj Celzija.

Ko je testo pečeno in se malo ohladi, ga vzamemo iz pekača in ga položimo na dovolj veliko ravno površino. Na tanko ga namažemo z marelično marmelado in pustimo nekaj minut, da se ohladi do sobne temperature. Nato namažemo še kislo smetano ter vse skupaj zvijemo v rulado.

Tako pripravljeno rulado postavimo na hladno (vsaj za pol ure), postrežemo pa jo tako, da jo narežemo na prst debele rezine.

Rulada je brez glutena.
Ana
Anina dietna rulada




Brez moke rulada
Kisla smetana rulada
Lešnikova rulada recept
Mehka in lahka rulada
Rulada brez glutena






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zravje v najboljši kondiciji (oglejte si zadnjo številko). Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














5 (zgrešenih) mitov o olivnem olju
Dobro je vedeti
5 (zgrešenih) mitov o olivnem olju
Hrana, ki je nutricisti ne jedo
Dobro je vedeti
Hrana, ki je nutricisti ne jedo
Zakaj bi špinačo in jajca morali vedno jesti skupaj?
Dobro je vedeti
Zakaj bi špinačo in jajca morali vedno jesti skupaj?
Čudežni regenerator kože iz samo dveh sestavin, ki jih ima vsak doma
Zdravje, lepota
Čudežni regenerator kože iz samo dveh sestavin, ki jih ima vsak doma
Suha usta: znak žeje ali opozorilo na večjo težavo?
Dobro je vedeti
Suha usta: znak žeje ali opozorilo na večjo težavo?
Kako dobro poznate zdravilne učinke zlatih nitk narave
Dobro je vedeti
Kako dobro poznate zdravilne učinke zlatih nitk narave
Hrana, ki izboljša absorpcijo hranil
Dobro je vedeti
Hrana, ki izboljša absorpcijo hranil
Kombinacija dveh sestavin, ki odganjata raka in srčne napade
Zdravje, lepota
Kombinacija dveh sestavin, ki odganjata raka in srčne napade
Kaj moti vaš spanec?
Dobro je vedeti
Kaj moti vaš spanec?
Zakaj smo poleti še posebej izčrpani?
Dobro je vedeti
Zakaj smo poleti še posebej izčrpani?
Izboljša kri in imunski sistem
Zdravje, lepota
Izboljša kri in imunski sistem
Zakaj je (nekatera) kuhana hrana bolj zdrava?
Dobro je vedeti
Zakaj je (nekatera) kuhana hrana bolj zdrava?
Zakaj pridelovati svoj česen in se izogibali kitajskemu?
Dobro je vedeti
Zakaj pridelovati svoj česen in se izogibali kitajskemu?
živilo, ki zdravi metabolni sindrom: sladkorno in visok pritisk skupaj
Dobro je vedeti
živilo, ki zdravi metabolni sindrom: sladkorno in visok pritisk skupaj
Kaj vam poskušajo povedati vaša ušesa?
Dobro je vedeti
Kaj vam poskušajo povedati vaša ušesa?
Majhne porcije, veliki učinki
Zdravje, lepota
Majhne porcije, veliki učinki
Zakaj bi vsak dan morali piti sok vloženih kumar
Dobro je vedeti
Zakaj bi vsak dan morali piti sok vloženih kumar
Semena, o katerih vsi govorijo
Dobro je vedeti
Semena, o katerih vsi govorijo
Zakaj bi morali vsak dan piti limonado s kurkumo?
Zdravje, lepota
Zakaj bi morali vsak dan piti limonado s kurkumo?
Presenetljiva resnica o pikantni hrani
Dobro je vedeti
Presenetljiva resnica o pikantni hrani




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor