Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Kako narediti riž, da ne bo redil
Rubrika:

Dobro je vedeti

Kako narediti riž, da ne bo redil

Obstaja preprost trik, kako rižu za 60 % znižati kalorije


Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Riž je zdravo živilo, vendar zelo redilno. Ko so na inštitutu za kemijo v Colombu na Šri Lanki raziskovali različne vrste riža (analizirali so jih več kot 1000), so med drugim ugotovili, da vsebujejo vse vrste velike količine prebavljivega in neprebavljivega škroba. Problematičen je predvsem prebavljiv škrob, ki se v telesu pretvori v sladkor, pa še redi.

Kako se znebiti škroba?



Skrivnost lahkega riža je v kokosovem olju. Vodi v kateri kuhate riž dodajte žličko kokosovega olja. Riž kuhajte 20 do 40 minut. Nato sledi najpomembnejši korak: riž morate dati v hladilnik za 12 ur, da se proces spreminjanja škroba dokonča. Vsako naknadno pogrevanje riža ne vpliva na obliko škroba v njem.

Tako spremenjen riž ima 50 do 60 % manj kalorij.


kako narediti riž
kokosovo olje za zmanjšanje škroba
lahki riž recept
zdrav in manj kaloričen ri
zmanjšanje kalorij v rižu






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zravje v najboljši kondiciji (oglejte si zadnjo številko). Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Stranski proizvodi lubenice učinkoviti proti debelost
Dobro je vedeti
Stranski proizvodi lubenice učinkoviti proti debelost
Zakaj se redite v določen del telesa in kaj narediti
Zdravje, lepota
Zakaj se redite v določen del telesa in kaj narediti
Mešanica treh sestavin, ki zdravijo raka, jetra in ledvice
Zdravje, lepota
Mešanica treh sestavin, ki zdravijo raka, jetra in ledvice
železo je ključnega pomena pri zdravljenju zamaščenih jeter
Dobro je vedeti
železo je ključnega pomena pri zdravljenju zamaščenih jeter
Začimba, ki povsem zatre apetit
Dobro je vedeti
Začimba, ki povsem zatre apetit
Čas vnosa beljakovin je zelo pomemben pri starejših
Dobro je vedeti
Čas vnosa beljakovin je zelo pomemben pri starejših
5 živil za boljše razpoloženje
Zdravje, lepota
5 živil za boljše razpoloženje
Poletna vitaminska bomba
Zdravje, lepota
Poletna vitaminska bomba
Kako preprečiti sončne opekline
Dobro je vedeti
Kako preprečiti sončne opekline
Rastlinske beljakovine za daljše življenje
Dobro je vedeti
Rastlinske beljakovine za daljše življenje
Smuti večne mladosti za utrujene
Zdravje, lepota
Smuti večne mladosti za utrujene
Katera hranila najpogosteje primanjkujejo veganom?
Dobro je vedeti
Katera hranila najpogosteje primanjkujejo veganom?
Vulkan antioksidantov
Zdravje, lepota
Vulkan antioksidantov
Smuti proti zakisanosti
Zdravje, lepota
Smuti proti zakisanosti
Kako občasno prenajedanje vpliva na telo?
Dobro je vedeti
Kako občasno prenajedanje vpliva na telo?
Ali je grah naravna zaščita pred sladkorno boleznijo tipa 2?
Dobro je vedeti
Ali je grah naravna zaščita pred sladkorno boleznijo tipa 2?
Je solata lahko obrok?
Dobro je vedeti
Je solata lahko obrok?
Pijača, ki vas ne odžeja, temveč škoduje
Dobro je vedeti
Pijača, ki vas ne odžeja, temveč škoduje
Tihi zaveznik proti debelosti, ki ga (najbrž) podcenjujete
Dobro je vedeti
Tihi zaveznik proti debelosti, ki ga (najbrž) podcenjujete
3 stvari, ki jih nikdar ne bi dali na žar, pa bi jih lahko
Dobro je vedeti
3 stvari, ki jih nikdar ne bi dali na žar, pa bi jih lahko




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor