Članek je bil ustvarjen leta 2021, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine:- 1 jajce
- 100 g moke
- 1 dcl mleka
- ščepec pecilnega praška
- 1 žlička sladkorja
- olje za cvrtje (priporočamo arašidovo ali kokosovo)
- sladkor v prahu za potresanje
Priprava:Ločite rumenjak od beljaka. Beljak postavite za nekaj časa v hladilnik. Iz preostalih sestavin pripravite testo podobno tistemu za palačinke. Če je preredko, dodajte moko, lahko pa tudi mleko. Testo postavite za pol ure v hladilnik.
Med tem češnje dobro operite in jih poskusite razkoščičiti tako, da češnje obdržijo peclje in ohranijo obliko.
Iz beljaka naredite sneg in ga počasi vmešajte v testo. Dobili boste rahlo, penasto zmes v katero namočite češnje in jih potem počasi cvrite približno 2 do 3 minute oziroma, dokler češnje ne postanejo zlato-rumene barve.
Preden jih postrežete, jih posipajte s sladkorjem.
Pa dober tek.