Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Prebavni eliksir iz jabolk in zelja
Rubrika:

Zdravje, lepota

Prebavni eliksir iz jabolk in zelja

Preprečuje vnetja v telesu, uničuje bakterije, uravnava presnovne procese, deluje razstrupljajoče ... Pijte ga kadarkoli, vedno bo koristil.


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Zdrava prebava je ključ do zdravja. Samo z urejenimi presnovnimi procesi bo vaš imunski sistem deloval brezhibno, kar je še zlasti pomembno v mesecih, ko ne jemo veliko vitaminske in raznolike hrane.

Kombinacija zelja, jabolka in kumare ima močne protivnetne lastnosti. Zaradi visoke stopnje antioksidantov, ki vsebujejo žveplo, pomaga pri razstrupljanju telesa, blaži posledice izpostavljenosti sevanju in predvsem zelo močno zmanjšuje vnetja v telesu.



Glavna prednost tega recepta je, da uravnava prebavni sistem, telo pa prejme optimalno količino vitaminov, mineralov in vlaknin. Prav zaradi tega potrebujete mešalnik in ne sokovnik, kjer se hranljive vlaknine izgubijo.

Sestavine:
  • 1/4 manjše glave rdečega zelja
  • 1 zeleno jabolko
  • 1/2 kumare
Priprava:

Vse sestavine dobro operite. Zelje nasekljajte. Jabolko z lupino vred narežite na manjše kose. To isto naredite s pol sveže manjše kumare. Vse sestavine dajte v mešalnik in mešajte vsaj 2 minuti.

Za okus lahko dodate še šopek bazilike in malo sveže mete.

Sok popijte še svež. Postan nima več tako visoke hranljive snovi.
vkj


Mešalnik recept
Prebavni eliksir
Protivnetna hrana
Razstrupljanje telesa
Zdrava prebava






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zravje v najboljši kondiciji (oglejte si zadnjo številko). Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














železo je ključnega pomena pri zdravljenju zamaščenih jeter
Dobro je vedeti
železo je ključnega pomena pri zdravljenju zamaščenih jeter
Začimba, ki povsem zatre apetit
Dobro je vedeti
Začimba, ki povsem zatre apetit
Čas vnosa beljakovin je zelo pomemben pri starejših
Dobro je vedeti
Čas vnosa beljakovin je zelo pomemben pri starejših
5 živil za boljše razpoloženje
Zdravje, lepota
5 živil za boljše razpoloženje
Poletna vitaminska bomba
Zdravje, lepota
Poletna vitaminska bomba
Kako preprečiti sončne opekline
Dobro je vedeti
Kako preprečiti sončne opekline
Rastlinske beljakovine za daljše življenje
Dobro je vedeti
Rastlinske beljakovine za daljše življenje
Smuti večne mladosti za utrujene
Zdravje, lepota
Smuti večne mladosti za utrujene
Katera hranila najpogosteje primanjkujejo veganom?
Dobro je vedeti
Katera hranila najpogosteje primanjkujejo veganom?
Vulkan antioksidantov
Zdravje, lepota
Vulkan antioksidantov
Smuti proti zakisanosti
Zdravje, lepota
Smuti proti zakisanosti
Kako občasno prenajedanje vpliva na telo?
Dobro je vedeti
Kako občasno prenajedanje vpliva na telo?
Ali je grah naravna zaščita pred sladkorno boleznijo tipa 2?
Dobro je vedeti
Ali je grah naravna zaščita pred sladkorno boleznijo tipa 2?
Je solata lahko obrok?
Dobro je vedeti
Je solata lahko obrok?
Pijača, ki vas ne odžeja, temveč škoduje
Dobro je vedeti
Pijača, ki vas ne odžeja, temveč škoduje
Tihi zaveznik proti debelosti, ki ga (najbrž) podcenjujete
Dobro je vedeti
Tihi zaveznik proti debelosti, ki ga (najbrž) podcenjujete
3 stvari, ki jih nikdar ne bi dali na žar, pa bi jih lahko
Dobro je vedeti
3 stvari, ki jih nikdar ne bi dali na žar, pa bi jih lahko
Da vam slučajno ne bi padlo na pamet to jesti za zajtrk!
Dobro je vedeti
Da vam slučajno ne bi padlo na pamet to jesti za zajtrk!
Kombinacija, ki je šokirala zdravnike
Zdravje, lepota
Kombinacija, ki je šokirala zdravnike
Jod je poleti najpomembnejši mineral. Zakaj?
Dobro je vedeti
Jod je poleti najpomembnejši mineral. Zakaj?




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor