Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
IŔči
Domov
Vaš najmočnejši pomočnik pri hujšanju: kis
Rubrika:

Dobro je vedeti

Vaš najmočnejši pomočnik pri hujšanju: kis

Kis, še posebej jabolčni kis, ima veliko sposobnost topljenja maščob v našem telesu in to še ni vse ...


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu Å”e dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejÅ”imi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Naj bo jabolčni kis vaš najmočnejši zaveznik pri hujšanju. Dokazano je, da pospešuje izgorevanje maščob, predvsem trebušnih maščob, znižuje trigliceride, znižuje nivo glukoze v krvi in še kup drugih stvari, vendar so to zgolj laboratorijske ugotovitve, ki pa pri ljudeh nikdar niso bile dokazane.

Dejstvo je, da lahko že ena žlica kisa, ki ima samo 3 kalorije, naredi čudeže. Zato poskusite čim večkrat uporabiti kis, tudi v primerih, ko se vam to ne zdi primerno. Recimo:



Kis in sladkarije
Če boste nekaj kapljic balzamičnega kisa polili po sladoledu ali svežemu sadju, boste le še poudarili okus in prijetno razvneli brbončice.

Kis in pečeno meso
Če boste na koncu po pečenem mesu polili nekaj kapljic kisa, boste s tem povečali sočnost, poudarili okus in mehkobo. To predvsem velja za maso z malo maščobami.

Kis in sendviči
Sestavite si svoj priljubljen sendvič in ga na koncu navlažite še z žličko kisa. Balzamični kis ima intenzivnejši in slajši okus, najboljši pa je seveda domač jabolčni kis. Priporočamo vam, da čez kis še potresete nekaj začimb s čimer boste dodatno poudarili okus in povečali hranilno vrednost.

Kis in fižol
Namesto, da solite fižol, uporabite raje kis. Povsem na koncu dodajte žlico kisa, ki ne samo, da vam bo pomagal pri hujšanju, pač pa bo povečal absorpcijsko sposobnost telesa, kar pomeni, da boste iz fižola dobili tudi za 30 % več vlaknin, železa, beljakovin in ostalih fitokemikalij.
vkj


Balzamični kis recepti
Jabolčni kis za hujšanje
Kis in zdrava prehrana
Uporaba kisa v kulinariki
Zdravilne lastnosti kisa






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zdravje v najboljŔi kondiciji. Splača se!
* Na ta naslov vam bomo poŔiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Kaj se zgodi, če pijete rožmarinov čaj na prazen želodec?
Dobro je vedeti
Kaj se zgodi, če pijete rožmarinov čaj na prazen želodec?
Kako prepoznati, da imate dehidrirano kožo?
Zdravje, lepota
Kako prepoznati, da imate dehidrirano kožo?
Medicinske gobe, ki jih premalo poznamo
Dobro je vedeti
Medicinske gobe, ki jih premalo poznamo
Večkrat se spomnite na hren
Zdravje, lepota
Večkrat se spomnite na hren
Hormon, ki uničuje telo
Dobro je vedeti
Hormon, ki uničuje telo
Sestavini, ki skupaj odplakneta rakaste celice
Zdravje, lepota
Sestavini, ki skupaj odplakneta rakaste celice
7 razlogov, zakaj se je pozimi bolje tuširati s hladno vodo
Zdravje, lepota
7 razlogov, zakaj se je pozimi bolje tuširati s hladno vodo
Povej mi, kaj se ti lušta, pa ti povem, kaj ti manjka
Dobro je vedeti
Povej mi, kaj se ti lušta, pa ti povem, kaj ti manjka
Zakaj farmacevti skrivajo grozdno olje?
Dobro je vedeti
Zakaj farmacevti skrivajo grozdno olje?
Kaj se zgodi , če vsak dan spijete pol litra pomarančnega soka?
Zdravje, lepota
Kaj se zgodi , če vsak dan spijete pol litra pomarančnega soka?
Zakaj so vroče pijače tako pomembne za naše srce?
Dobro je vedeti
Zakaj so vroče pijače tako pomembne za naše srce?
Poznate ure, ko hrana ne redi?
Dobro je vedeti
Poznate ure, ko hrana ne redi?
Razlogi, zakaj bi vsak dan morali jesti kisle kumarice
Dobro je vedeti
Razlogi, zakaj bi vsak dan morali jesti kisle kumarice
Kaj se zgodi, če pojeste več kot 5 mandarin na dan?
Dobro je vedeti
Kaj se zgodi, če pojeste več kot 5 mandarin na dan?
5 živil po katerih se boste počutili bolj zdravo
Dobro je vedeti
5 živil po katerih se boste počutili bolj zdravo
Kako pravilno uporabiti ingver in 100 % izkoristiti njegove zdravilne lastnosti
Dobro je vedeti
Kako pravilno uporabiti ingver in 100 % izkoristiti njegove zdravilne lastnosti
Zakaj je dobro s sabo nositi ščipalko?
Zanimivosti
Zakaj je dobro s sabo nositi ščipalko?
Kako dobro poznate učinke želatine?
Dobro je vedeti
Kako dobro poznate učinke želatine?
Napitek, ki čisti možgane in pomlajuje telo
Zdravje, lepota
Napitek, ki čisti možgane in pomlajuje telo
Kaj se zgodi, če damo česen v hladilnik, preden ga narežemo
Dobro je vedeti
Kaj se zgodi, če damo česen v hladilnik, preden ga narežemo




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puŔčica gor