Rubrika:
Recepti
Bučke v pestu iz čemaža
Res je čas čemaža že mimo, ampak se ga zagotovo najde še kaj v zamrzovalniku. Okus po čemažu se namreč odlično poda k zelenjavi, ki sedaj raste na vrtu.
Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine:
- 30 dkg naribane bučke
- sok pol limone
- dobra pest čemaža (ali 100 g zamrznjenega)
- 50 g bučnih semen
- 3 g drobnjaka
- 30 g naribanega parmezana
- 50 ml olivnega olja
- sol in poper
Postopek:
Bučke dobro operemo in naribamo po dolžini, da dobimo obliko špagetov. Primešamo limonin sok in jih postavimo za pol ure v hladilnik.
Če bomo uporabili zamrznjen čemaž, ga nekaj časa pustimo na sobni temperaturi, da se odtali. Dodamo bučna semena, drobnjak, parmezan, olivno olje in poper. Sol dodamo po okusu, običajno malo več, ker bučke niso slane. Dobro premešamo s paličnim sekljalnikom. Po potrebi dodamo še malo olja.
Pesto dodamo k bučkam, premešamo in postrežemo.
Pa dober tek.
Jed je brez glutena, in pripravljena po LCHF.
Bis
brezglutenska jed
bučke v pestu
čemaž recept
LCHF recept
zdrava prehrana