Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem naÄŤinu Ĺľivljenja
Išči
Domov
Piščanec polnjen z čemaževim pestom in mocarelo
Rubrika:

Recepti

Piščanec polnjen z čemaževim pestom in mocarelo

Piščančje meso lahko popestrimo z zanimivimi sestavinami, saj prenese skoraj vse okuse. Sadni ali zelenjavni dodatki, ne glede ali so sladki ali kisli, skoraj vse se ujame z okusnim piščančjim mesom.


Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine

Za eno osebo

- večje piščančje bedro
- dve žlici čemaževega pesta
- rezina pršuta
- nekaj rezin mocarele
- olivno olje
- sol in poper
- rdeča paprika v prahu
- česen v prahu

Postopek

Iz piščančjega bedra odstranimo kost in previdno odstranimo kožo, da ostane cela.

Meso razprostremo, solimo in popramo in rahlo potolčemo. Površino premažemo s pestom (recept za pesto najdete TUKAJ), nanj položimo rezino pršuta in rezine mocarele. Zavijemo v rulado in povežemo z nitko.

Kožo, ki smo jo odstranili iz mesa, naoljimo, solimo, popramo, posujemo z mleto rdečo papriko in česnom v prahu. Z njo pokrijemo rulado. Pečemo v pečici, 35 minut na 200 stopinj.

Postrežemo s preostankom pesta in domačo borovničevo marmelado.
Bis
Piščanec polnjen z čemaževim pestom in mocarelo




Mocarela
Piščančje meso
Piščanec polnjen z čemaževim pestom
Polnjen piščanec
Recept za pesto












Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Zdravje, lepota
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Dobro je vedeti
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
Zdravje, lepota
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
5 stvari, ki pokvarijo solato
Dobro je vedeti
5 stvari, ki pokvarijo solato
Rukola za razstrupljanje telesa
Dobro je vedeti
Rukola za razstrupljanje telesa
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravje, lepota
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravi nadomestki, ki to niso
Dobro je vedeti
Zdravi nadomestki, ki to niso
Ali holesterol res hrani rakave celice?
Dobro je vedeti
Ali holesterol res hrani rakave celice?
Zdravila, ki jih ne smemo mešati s telesno aktivnostjo
Dobro je vedeti
Zdravila, ki jih ne smemo mešati s telesno aktivnostjo
Ali potrebujete več maščob v svoji prehrani?
Zdravje, lepota
Ali potrebujete več maščob v svoji prehrani?
živila, ki izboljšajo absorpcijo hranil
Dobro je vedeti
živila, ki izboljšajo absorpcijo hranil
5 težav, ki jih lahko pozdravite z vodo
Dobro je vedeti
5 težav, ki jih lahko pozdravite z vodo
Je jemanje multivitaminov res nesmiselno?
Dobro je vedeti
Je jemanje multivitaminov res nesmiselno?
Tolažilna hrana, ki zdravi
Dobro je vedeti
Tolažilna hrana, ki zdravi
Zakaj naši stari starši niso poznali ne osteoporoze ne sive mrene?
Zdravje, lepota
Zakaj naši stari starši niso poznali ne osteoporoze ne sive mrene?
Čebulni sok: starodavni eliksir za sodobne tegobe
Zdravje, lepota
Čebulni sok: starodavni eliksir za sodobne tegobe
5 preprostih načinov, kako zaužiti več sadja in zelenjave
Zdravje, lepota
5 preprostih načinov, kako zaužiti več sadja in zelenjave
Ali ogljikovi hidrati vplivajo na nastanek Alzheimerjeve bolezni?
Dobro je vedeti
Ali ogljikovi hidrati vplivajo na nastanek Alzheimerjeve bolezni?
Ali nam razstrupljevanje tretmaji koristi ali škoduje?
Zdravje, lepota
Ali nam razstrupljevanje tretmaji koristi ali škoduje?




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor