Rubrika:
Recepti
Osvežilna solata v medeni meloni
Medena buča ali medena rosa, poznamo jo tudi kot medena melona in je odlična za pripravo sadnih solat.
Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Melone imajo zelo visoko vsebnost vode in krhko meso. Najboljše so surove in pripravljene na najbolj preprost način.
Zrele melone ne potrebujejo nobenega dodatnega sladila, lahko pa uporabimo limono ali limetin sok, da poudarimo njihov okus. Meta, ingver, hruške, breskve, kumare, pršut, jagode in maline se odlično ujemajo z okusom melone.
Sestavine
- pol medene melone
- ena zrela breskev ali nektarina
- žlica nasekljanega ingverja
- žlička medu
- sok pol limone
- malo nastrgane limonine lupine
- nekaj listov melise
- cimet v prahu za posip
Priprava
Melono prerežemo na pol in odstranimo semena. Z žlico izdolbemo vsebino, odrežemo še spodnji del, da bo stabilna na podlagi.
Breskev dobro operemo in narežemo na krhlje. V posodi zmešamo vsebino melone, breskev, nasekljane liste melise, nasekljan ingver, limonin sok, med in malo limonine lupinice. Pustimo stati v hladilniku vsaj pol ure.
Postrežemo v melonini lupini, posipamo s cimetom v prahu in okrasimo z listki melise.
Bis
Medena melona
Melona in breskev
Recept za melonino solato
Sadna solata
Sveža melona