Če ga boste kupili, ga pustite na sobni temperaturi dva do tri dni zoreti. Ko bo mehek na otip, je pripravljen za uporabo.
Sestavine:
- zrel avokado
- konzerva tune v olivnem olju
- trdo kuhano jajce in en rumenjak
- kapre
- limonin sok
- majhen paradižnik
- por ali mlada čebula
- črne olive
- poper
Priprava:
Avokado po dolžini iz obeh strani zarežemo do koščice, ter ga s prsti narahlo prepolovimo. Koščico odstranimo, vsebino izdolbemo z žlico, jo narežemo na koščke in vrnemo v izdolbeno lupino.
Tuno odcedimo, dodamo obročke pora ali čebule, zdrobljen rumenjak, na majhne koščke narezan paradižnik, kapre in na obročke narezane olive. Rahlo premešamo in z žlico položimo na koščke avokada v lupino. Pokapamo z limoninim sokom, popramo in obložimo s koluti kuhanega jajca, pora ali čebule, paradižnikom in filejem inčuna.
Nasvet: iz istih sestavin lahko pripravite tudi solato. Avokado izdolbite z žlico iz lupine, da ostane v enem kosu. Vsebino narežite na krhlje. Koščke odcejene tune dajte na krožnik, obložite jo s krhlji avokada in vsemi ostalimi sestavinami.
Jed ne vsebuje glutena, ima zelo malo ogljikovih hidratov in dosti zdravih maščob. Ustreza LCHF prehranjevanju.