Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Avokadov čolniček
Rubrika:

Recepti

Avokadov čolniček

Avokado običajno vzamemo v roko, si ga ogledamo, potipamo in vrnemo na polico, ker ne vemo kaj bi z njim počeli. Pripravite ga po tem receptu in ugotovite, kaj ste zamujali.


Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Če ga boste kupili, ga pustite na sobni temperaturi dva do tri dni zoreti. Ko bo mehek na otip, je pripravljen za uporabo.

Sestavine:
- zrel avokado
- konzerva tune v olivnem olju
- trdo kuhano jajce in en rumenjak
- kapre
- limonin sok
- majhen paradižnik
- por ali mlada čebula
- črne olive
- poper

Priprava:
Avokado po dolžini iz obeh strani zarežemo do koščice, ter ga s prsti narahlo prepolovimo. Koščico odstranimo, vsebino izdolbemo z žlico, jo narežemo na koščke in vrnemo v izdolbeno lupino.
Tuno odcedimo, dodamo obročke pora ali čebule, zdrobljen rumenjak, na majhne koščke narezan paradižnik, kapre in na obročke narezane olive. Rahlo premešamo in z žlico položimo na koščke avokada v lupino. Pokapamo z limoninim sokom, popramo in obložimo s koluti kuhanega jajca, pora ali čebule, paradižnikom in filejem inčuna.

Nasvet: iz istih sestavin lahko pripravite tudi solato. Avokado izdolbite z žlico iz lupine, da ostane v enem kosu. Vsebino narežite na krhlje. Koščke odcejene tune dajte na krožnik, obložite jo s krhlji avokada in vsemi ostalimi sestavinami.

Jed ne vsebuje glutena, ima zelo malo ogljikovih hidratov in dosti zdravih maščob. Ustreza LCHF prehranjevanju.
Bis
Avokadov čolniček




Avokado recepti
Kuhana jajca recepti
LCHF recepti
Tuna solata
Zdrave maščobe












Ohrovt ali špinača: kaj je boljše?
Dobro je vedeti
Ohrovt ali špinača: kaj je boljše?
3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Zdravje, lepota
3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
Zdravje, lepota
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
5 dobrih in mastnih živil
Zdravje, lepota
5 dobrih in mastnih živil
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zdravje, lepota
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Zdravje, lepota
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Zdravje, lepota
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
Zdravje, lepota
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
3 najpogostejše zmote o prehrani
Zdravje, lepota
3 najpogostejše zmote o prehrani
Jejmo manj, živimo dlje
Dobro je vedeti
Jejmo manj, živimo dlje
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zdravje, lepota
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
Dobro je vedeti
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
živila, ki upočasnjujejo staranje
Zdravje, lepota
živila, ki upočasnjujejo staranje
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Zdravje, lepota
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Dobro je vedeti
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
Zdravje, lepota
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
5 stvari, ki pokvarijo solato
Dobro je vedeti
5 stvari, ki pokvarijo solato
Rukola za razstrupljanje telesa
Dobro je vedeti
Rukola za razstrupljanje telesa
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravje, lepota
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor