Sestavine:
- 30 dkg naribane bučke
- sok pol limone
- dobra pest čemaža (ali 100 g zamrznjenega)
- 50 g bučnih semen
- 3 g drobnjaka
- 30 g naribanega parmezana
- 50 ml olivnega olja
- sol in poper
Postopek:
Bučke dobro operemo in naribamo po dolžini, da dobimo obliko špagetov. Primešamo limonin sok in jih postavimo za pol ure v hladilnik.
Če bomo uporabili zamrznjen čemaž, ga nekaj časa pustimo na sobni temperaturi, da se odtali. Dodamo bučna semena, drobnjak, parmezan, olivno olje in poper. Sol dodamo po okusu, običajno malo več, ker bučke niso slane. Dobro premešamo s paličnim sekljalnikom. Po potrebi dodamo še malo olja.
Pesto dodamo k bučkam, premešamo in postrežemo.
Pa dober tek.
Jed je brez glutena, in pripravljena po LCHF.