Kokosov kefir ni dober samo za vegane, pač pa pomaga tudi pri hujšanju, uravnava krvni sladkor, razstruplja telo in odpravlja prebavne težave. Poleg tega sladka kokosova voda daje telesu energijo, če pa pijačo obogatite z žlico cimeta, pa boste prejeli pravo malo energijsko-vitaminsko bombo zdravja, ki vas bo branila tudi pred gripo in prehladom.
Sestavine:
- 1/4 litra kokosove vode
- 3 žlice kefirjevih zrnc
- neobvezen dodatek: žlica cimeta
Zelo pomembno je gornje razmerje med vodo in kefirjevimi zrni. Če ste imeli kefirjeva zrna pred tem v mleku, bi bilo dobro, da jih dan prej daste v sladko vodo. S tem se zrna nekoliko osvežijo, kar daje kokosovemu kefirju boljši okus.
V kokosovo vodo dajte kefirjeva zrnca, posodo dobro zaprite in jo za 24 do 48 ur postavite v hladilnik. Ker je voda dovolj sladka, ni treba dodajati sladkorja.
Še to: če kefirjeva zrna pustite v kokosovi vodi dlje kot 48 ur, začno razpadati in lahko dobite nasproten učinek. Postan kokosov kefir ni več zdrav.