Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Zeljni rezanci v smetani
Rubrika:

Recepti

Zeljni rezanci v smetani

S hitro pripravo obdržimo hranljive snovi v živilih. Zakaj ne bi tega naredili tudi z zeljem?!


Članek je bil ustvarjen leta 2017, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine:
- srednjevelika glava svežega zelja
- lonček naravne sladke smetane s 30% maščobe (creme fraiche)
- tri žlice olivnega olja in žlica masla
- dva do tri stroke česna
- mleta kumina
- mlet muškatni orešček
- sol in poper
- sezam

Priprava:
Zeljno glavo prepolovimo in narežemo na trakove. V ponvi dobro segrejemo olivno olje in maslo, dodamo zelje in sesekljan česen ter pražimo ob stalnem mešanju nekaj minut, oziroma dokler se zelje ne zapeče. Izdatno potresemo z mleto kumino, poprom in muškatnim oreščkom, prilijemo smetano in posolimo. Ob stalnem mešanju še na kratko pokuhamo, da rahlo zavre. Nato odstavimo. Preden jed postrežemo jo potresemo s sezamom.

Zraven lahko pripravimo piščančja nabodala. Koščke piščančjih prsi ovijemo s hamburško slanino, nabodemo na lesene palčke in na olivnem olju spečemo.

Nasvet: piščančjega mesa ne rabimo soliti, ker mu da slanina vso potrebno aromo.

Jed je brez glutena in ustreza LCHF.

Bis
Zeljni rezanci v smetani
Zeljno glavo prepolovimo, nato nareemo na trakove.




Brezglutenska jed
Priprava zelja
Sestavine za zeljni rezanci
Smetana recept
Zeljni rezanci












3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Zdravje, lepota
3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
Zdravje, lepota
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
5 dobrih in mastnih živil
Zdravje, lepota
5 dobrih in mastnih živil
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zdravje, lepota
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Zdravje, lepota
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Zdravje, lepota
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
Zdravje, lepota
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
3 najpogostejše zmote o prehrani
Zdravje, lepota
3 najpogostejše zmote o prehrani
Jejmo manj, živimo dlje
Dobro je vedeti
Jejmo manj, živimo dlje
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zdravje, lepota
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
Dobro je vedeti
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
živila, ki upočasnjujejo staranje
Zdravje, lepota
živila, ki upočasnjujejo staranje
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Zdravje, lepota
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Dobro je vedeti
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
Zdravje, lepota
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
5 stvari, ki pokvarijo solato
Dobro je vedeti
5 stvari, ki pokvarijo solato
Rukola za razstrupljanje telesa
Dobro je vedeti
Rukola za razstrupljanje telesa
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravje, lepota
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravi nadomestki, ki to niso
Dobro je vedeti
Zdravi nadomestki, ki to niso




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor