Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Vrhunsko pecivo iz samo dveh sestavin
Rubrika:

Recepti

Vrhunsko pecivo iz samo dveh sestavin

Najboljši so sveži, pravkar pečeni, in dobri so tudi čez dan, ali dva. Pripravijo jih lahko otroci in tudi tisti, ki nimajo nobenih kuharskih izkušenj ...


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Dejstvo je, da je receptom, ki zahtevajo deset sestavin in odlično poznavanje kuharskih tehnik, odklenkalo. Prav tako jedi, ki zahtevajo več kot nekaj minut priprav, ne dela nihče. Glavna prednost enostavnih jedi pa je v moči njihovih sestavin. Preproste jedi tudi v našem želodcu delujejo preprosto in razumljivo.

Pecivo iz samo dveh sestavin ne vsebuje sladkorja, jajc, niti mleka in je zato brez glutena, brez laktoze, pa še poceni.

Recept so prvi predstavili po spletni strani www.TheBurlapBag.com, gre pa tako. Potrebujete:
  • ovsene kosmiče
  • dve veliki banani


Priprava: Banani olupite in ju zmiksajte. Po žličkah dodajajte ovsene kosmiče in ves čas mešajte. Ko zmes ni več tekoča (to pomeni, da lahko z žlico oblikujete piškotom podobne oblike), dajte na pekač pekovski papir in iz zmesi naredite majhne kupčke. Vse skupaj dajte v pečico ogreto na 160 stopinj Celzija in pecite 15 minut.

Seveda lahko v zmes, ali pred pečenjem dodate še sestavine po lastnem okusu. Zelo dobro je, če zmesi dodate cimet, ali čokolado. Zanimive oblike lahko dobite, če na vrh kolačkov dodate orehova jedrca, lahko tudi lešnike, rozine. Pri TheBurlap Bag celo priporočajo, da lahko namesto banan uporabite breskve, kar popolnoma spremeni okus peciva.

Prav zaradi množice možnosti za eksperimentiranje je pecivo iz samo dveh sestavin postalo po internetu velik kulinarični hit.
vkj


banane
breskve
kosmiči












3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Zdravje, lepota
3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
Zdravje, lepota
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
5 dobrih in mastnih živil
Zdravje, lepota
5 dobrih in mastnih živil
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zdravje, lepota
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Zdravje, lepota
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Zdravje, lepota
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
Zdravje, lepota
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
3 najpogostejše zmote o prehrani
Zdravje, lepota
3 najpogostejše zmote o prehrani
Jejmo manj, živimo dlje
Dobro je vedeti
Jejmo manj, živimo dlje
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zdravje, lepota
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
Dobro je vedeti
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
živila, ki upočasnjujejo staranje
Zdravje, lepota
živila, ki upočasnjujejo staranje
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Zdravje, lepota
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Dobro je vedeti
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
Zdravje, lepota
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
5 stvari, ki pokvarijo solato
Dobro je vedeti
5 stvari, ki pokvarijo solato
Rukola za razstrupljanje telesa
Dobro je vedeti
Rukola za razstrupljanje telesa
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravje, lepota
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravi nadomestki, ki to niso
Dobro je vedeti
Zdravi nadomestki, ki to niso




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor