Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
IŔči
Domov
Zloženka z mesnimi kroglicami in špinačo
Rubrika:

Recepti

Zloženka z mesnimi kroglicami in špinačo

Na vrtu je sveža špinača, pa nimate več idej, kako bi jo pripravili? Poskusite ta recept.


Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu Å”e dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejÅ”imi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine

- 1/2 kilograma sveže špinače
- 1/2 kilograma mletega mesa (lahko tudi puranjega)
- 300 gramov smetane za kuhanje
- 1 jajce
- manjšo čebulo
- 2 stroka česna
- šopek peteršilja
- 1/2 žličke posušenega origana
- ščepec muškatnega oreščka
- 50 gramov naribanega parmezana
- sol in poper
- olivno olje za praženje

Priprava

Čebulo nasekljamo in jo popražimo na olju. Dodamo jo k mletemu mesu. Dodamo še strt česen, nasekljan peteršilj, origano in jajce. Solimo in popramo, dobro premešamo in naredimo kroglice v velikosti oreha. Na hitro jih iz vseh strani popečemo na olivnem olju.

Špinačo očistimo in blanširamo. Ohlajeno na grobo nasekljamo, dodamo smetano za kuhanje, strok strtega česna, muškatni orešček, solimo in popramo.
Maso prelijemo v pekač primerne velikosti in vanjo zložimo kroglice, eno ob drugo. Rahlo potresemo, da se masa enakomerno porazdeli, in da so kroglica pokrite. Potresemo s parmezanom.

Postavimo v ogreto pečico na 200 stopinj in pečemo 20 minut. Lahko tudi kakšno minuto več, da se na vrhu lepo zapeče.

Postrežemo jih lahko s polento ali s pirejem iz cvetače, če ste na LCHF prehrani.

Jed je LCHF in brez glutena.
Bis
Zloženka z mesnimi kroglicami in špinačo




brezglutenski recept
LCHF recept
pečene mesne kroglice špinačo
recept mesne kroglice špinača
sveža špinača recept












3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Zdravje, lepota
3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
Zdravje, lepota
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
5 dobrih in mastnih živil
Zdravje, lepota
5 dobrih in mastnih živil
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zdravje, lepota
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Zdravje, lepota
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Zdravje, lepota
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
Zdravje, lepota
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
3 najpogostejše zmote o prehrani
Zdravje, lepota
3 najpogostejše zmote o prehrani
Jejmo manj, živimo dlje
Dobro je vedeti
Jejmo manj, živimo dlje
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zdravje, lepota
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
Dobro je vedeti
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
živila, ki upočasnjujejo staranje
Zdravje, lepota
živila, ki upočasnjujejo staranje
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Zdravje, lepota
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Dobro je vedeti
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
Zdravje, lepota
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
5 stvari, ki pokvarijo solato
Dobro je vedeti
5 stvari, ki pokvarijo solato
Rukola za razstrupljanje telesa
Dobro je vedeti
Rukola za razstrupljanje telesa
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravje, lepota
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravi nadomestki, ki to niso
Dobro je vedeti
Zdravi nadomestki, ki to niso




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puŔčica gor