Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Jajčna omleta s popečeno zelenjavo
Rubrika:

Recepti

Jajčna omleta s popečeno zelenjavo

Iz zelenjave, ki je v teh dneh skoraj stalnica v naših hladilnikih, pa ne vemo kako bi jo porabili, lahko pripravimo okusno kosilo ali večerjo.


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine:
- dve bučki
- dve sveži papriki
- dve do tri manjše čebule
- dva do tri paradižnike
- tri stroke česna
- pet žlic olivnega olja
- kurkumo
- kajenski poper
- morsko sol
- nekaj koščkov masla

Za omleto:
- dve jajci
- ščepec morske soli
- žlico parmezana in še pol žlice za posipanje
- žlička masla za pečenje

Priprava:
Bučke olupimo in narežemo na kolobarje, te pa še prepolovimo. Na približno enako velike kose narežemo še papriko in čebulo. Paradižnik narežemo na krhlje, če nas moti lupina, jo odstranimo. Sestavine damo v pekač, potrsemo s strtim česnom, korkumo, kajenskim poprom in soljo. Pokapamo z olivnim oljem in vse skupaj premešamo in enakomerno razporedimo po pekaču. Po vrhu razporedimo nekaj koščkov masla.

Damo v pečico ogreto na 200 stopinj. Pečemo okoli 40 minut, oziroma dokler se zelenjava hrustljavo ne zapeče.

Jajca dobro stepemo, dodamo žlico parmezana in zlijemo v vročo z maslom namaščeno ponev. Spečemo omleto, in jo preložimo na krožnik. Na polovico omlete naložimo pečeno zelenjavo in jo prepognemo. Potresemo s parmezanom in kolobarčki mlade čebule.

Jed ne vsebuje glutena in je primerna za LCHF prehranjevanje.
Bis
Jajčna omleta s popečeno zelenjavo




Jajčna omleta
LCHF prehrana
Popečena zelenjava
Recept za omleto
Sestavine za kosilo












Ali potrebujete več maščob v svoji prehrani?
Zdravje, lepota
Ali potrebujete več maščob v svoji prehrani?
živila, ki izboljšajo absorpcijo hranil
Dobro je vedeti
živila, ki izboljšajo absorpcijo hranil
5 težav, ki jih lahko pozdravite z vodo
Dobro je vedeti
5 težav, ki jih lahko pozdravite z vodo
Je jemanje multivitaminov res nesmiselno?
Dobro je vedeti
Je jemanje multivitaminov res nesmiselno?
Tolažilna hrana, ki zdravi
Dobro je vedeti
Tolažilna hrana, ki zdravi
Zakaj naši stari starši niso poznali ne osteoporoze ne sive mrene?
Zdravje, lepota
Zakaj naši stari starši niso poznali ne osteoporoze ne sive mrene?
Čebulni sok: starodavni eliksir za sodobne tegobe
Zdravje, lepota
Čebulni sok: starodavni eliksir za sodobne tegobe
5 preprostih načinov, kako zaužiti več sadja in zelenjave
Zdravje, lepota
5 preprostih načinov, kako zaužiti več sadja in zelenjave
Ali ogljikovi hidrati vplivajo na nastanek Alzheimerjeve bolezni?
Dobro je vedeti
Ali ogljikovi hidrati vplivajo na nastanek Alzheimerjeve bolezni?
Ali nam razstrupljevanje tretmaji koristi ali škoduje?
Zdravje, lepota
Ali nam razstrupljevanje tretmaji koristi ali škoduje?
Hrana, ki vas pomlajuje
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas pomlajuje
5 bolezni, ki jih lahko pozdravi prvinski način življenja
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki jih lahko pozdravi prvinski način življenja
Kako se zbuditi polni energije
Dobro je vedeti
Kako se zbuditi polni energije
Kako preobremenjenost vpliva na vaše zdravje
Dobro je vedeti
Kako preobremenjenost vpliva na vaše zdravje
Nasveti za dobro prebavo med prazniki
Dobro je vedeti
Nasveti za dobro prebavo med prazniki
Zakaj so vlaknine ključ do zdravja
Zdravje, lepota
Zakaj so vlaknine ključ do zdravja
Kdo bi si mislil, da so marjetice tako zdrave?
Dobro je vedeti
Kdo bi si mislil, da so marjetice tako zdrave?
Kako postati jutranji človek
Dobro je vedeti
Kako postati jutranji človek
žele bonboni za trdnejši imunski sistem
Zdravje, lepota
žele bonboni za trdnejši imunski sistem
Beljakovine, ki niso pretirano zdrave
Dobro je vedeti
Beljakovine, ki niso pretirano zdrave




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor