Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Poletno lahka nadevana paprika
Rubrika:

Recepti

Poletno lahka nadevana paprika

Lahka poletna jed iz sezonske zelenjave, ki ne otežuje prebave v vročih, soparnih dnevih.


Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine: (za šest oseb)
- štiri velike paradižnike
- tri večje zelene paprike
- 500 gramov mletega mesa (pol govedine pol svinjine)
- pet strokov mladega česna
- dve mladi čebuli
- dve jajci
- začimbe (origano, baziliko, sol, poper)
- dve žlici mletih lanenih semen
- pest nasekljanega petršilj
- nekaj žlic olivnega olja

Priprava:



Paradižnike deset minut kuhamo v vreli vodi, ohladimo in olupimo. Nasekljamo jih na koščke, dodamo strt mlad česen, nasekljano glavo mlade čebule, baziliko, origano ter solimo in popramo.
Drugo čebulo popražimo na olivnem olju, skupaj s četrtino mletega mesa. Dodamo k ostalemu mesu, dodamo še strt česen, peteršilj, jajca, in mleta semena. Solimo in popramo, ter dobro premešamo.
Papriko prerežemo po sredini in odrežemo konce, da dobimo dva obročka iz vsake. Postavimo jih navpično v pekač in napolnimo z mesnim nadevom. Paradižnikovo zmes razporedimo med paprike in pokapamo z olivnim oljem.

Pečemo uro in pol v pečici ogreti na 200 stopinj.

Jed ne vsebuje glutena in je LCHF.
Bis
Poletno lahka nadevana paprika


Poletno lahka nadevana paprika


Poletno lahka nadevana paprika




Lahka poletna jed
LCHF recept
Mleti lanena semena recept
Poletna paprika recept
Sezonska zelenjava recept






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zravje v najboljši kondiciji (oglejte si zadnjo številko). Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Stranski proizvodi lubenice učinkoviti proti debelost
Dobro je vedeti
Stranski proizvodi lubenice učinkoviti proti debelost
Zakaj se redite v določen del telesa in kaj narediti
Zdravje, lepota
Zakaj se redite v določen del telesa in kaj narediti
Mešanica treh sestavin, ki zdravijo raka, jetra in ledvice
Zdravje, lepota
Mešanica treh sestavin, ki zdravijo raka, jetra in ledvice
železo je ključnega pomena pri zdravljenju zamaščenih jeter
Dobro je vedeti
železo je ključnega pomena pri zdravljenju zamaščenih jeter
Začimba, ki povsem zatre apetit
Dobro je vedeti
Začimba, ki povsem zatre apetit
Čas vnosa beljakovin je zelo pomemben pri starejših
Dobro je vedeti
Čas vnosa beljakovin je zelo pomemben pri starejših
5 živil za boljše razpoloženje
Zdravje, lepota
5 živil za boljše razpoloženje
Poletna vitaminska bomba
Zdravje, lepota
Poletna vitaminska bomba
Kako preprečiti sončne opekline
Dobro je vedeti
Kako preprečiti sončne opekline
Rastlinske beljakovine za daljše življenje
Dobro je vedeti
Rastlinske beljakovine za daljše življenje
Smuti večne mladosti za utrujene
Zdravje, lepota
Smuti večne mladosti za utrujene
Katera hranila najpogosteje primanjkujejo veganom?
Dobro je vedeti
Katera hranila najpogosteje primanjkujejo veganom?
Vulkan antioksidantov
Zdravje, lepota
Vulkan antioksidantov
Smuti proti zakisanosti
Zdravje, lepota
Smuti proti zakisanosti
Kako občasno prenajedanje vpliva na telo?
Dobro je vedeti
Kako občasno prenajedanje vpliva na telo?
Ali je grah naravna zaščita pred sladkorno boleznijo tipa 2?
Dobro je vedeti
Ali je grah naravna zaščita pred sladkorno boleznijo tipa 2?
Je solata lahko obrok?
Dobro je vedeti
Je solata lahko obrok?
Pijača, ki vas ne odžeja, temveč škoduje
Dobro je vedeti
Pijača, ki vas ne odžeja, temveč škoduje
Tihi zaveznik proti debelosti, ki ga (najbrž) podcenjujete
Dobro je vedeti
Tihi zaveznik proti debelosti, ki ga (najbrž) podcenjujete
3 stvari, ki jih nikdar ne bi dali na žar, pa bi jih lahko
Dobro je vedeti
3 stvari, ki jih nikdar ne bi dali na žar, pa bi jih lahko




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor