Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Poletno lahka nadevana paprika
Rubrika:

Recepti

Poletno lahka nadevana paprika

Lahka poletna jed iz sezonske zelenjave, ki ne otežuje prebave v vročih, soparnih dnevih.


Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine: (za šest oseb)
- štiri velike paradižnike
- tri večje zelene paprike
- 500 gramov mletega mesa (pol govedine pol svinjine)
- pet strokov mladega česna
- dve mladi čebuli
- dve jajci
- začimbe (origano, baziliko, sol, poper)
- dve žlici mletih lanenih semen
- pest nasekljanega petršilj
- nekaj žlic olivnega olja

Priprava:



Paradižnike deset minut kuhamo v vreli vodi, ohladimo in olupimo. Nasekljamo jih na koščke, dodamo strt mlad česen, nasekljano glavo mlade čebule, baziliko, origano ter solimo in popramo.
Drugo čebulo popražimo na olivnem olju, skupaj s četrtino mletega mesa. Dodamo k ostalemu mesu, dodamo še strt česen, peteršilj, jajca, in mleta semena. Solimo in popramo, ter dobro premešamo.
Papriko prerežemo po sredini in odrežemo konce, da dobimo dva obročka iz vsake. Postavimo jih navpično v pekač in napolnimo z mesnim nadevom. Paradižnikovo zmes razporedimo med paprike in pokapamo z olivnim oljem.

Pečemo uro in pol v pečici ogreti na 200 stopinj.

Jed ne vsebuje glutena in je LCHF.
Bis
Poletno lahka nadevana paprika


Poletno lahka nadevana paprika


Poletno lahka nadevana paprika




Lahka poletna jed
LCHF recept
Mleti lanena semena recept
Poletna paprika recept
Sezonska zelenjava recept






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zdravje v najboljši kondiciji. Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Zimska juha iz korenja in česna
Zdravje, lepota
Zimska juha iz korenja in česna
Zdravilen ingver z žlico
Dobro je vedeti
Zdravilen ingver z žlico
Srčni utrip - nižji je, več kondicije imate
Zanimivosti
Srčni utrip - nižji je, več kondicije imate
Hrana, ki zmanjšuje absorpcijo železa
Dobro je vedeti
Hrana, ki zmanjšuje absorpcijo železa
Očistite jetra in kri v treh dneh
Zdravje, lepota
Očistite jetra in kri v treh dneh
Eno najboljših zdravil za srce
Zdravje, lepota
Eno najboljših zdravil za srce
Boljši spanec, manj stresa in učinkovito nad depresijo
Dobro je vedeti
Boljši spanec, manj stresa in učinkovito nad depresijo
Kaj se zgodi, če pijete rožmarinov čaj na prazen želodec?
Dobro je vedeti
Kaj se zgodi, če pijete rožmarinov čaj na prazen želodec?
Kako prepoznati, da imate dehidrirano kožo?
Zdravje, lepota
Kako prepoznati, da imate dehidrirano kožo?
Medicinske gobe, ki jih premalo poznamo
Dobro je vedeti
Medicinske gobe, ki jih premalo poznamo
Večkrat se spomnite na hren
Zdravje, lepota
Večkrat se spomnite na hren
Hormon, ki uničuje telo
Dobro je vedeti
Hormon, ki uničuje telo
Sestavini, ki skupaj odplakneta rakaste celice
Zdravje, lepota
Sestavini, ki skupaj odplakneta rakaste celice
7 razlogov, zakaj se je pozimi bolje tuširati s hladno vodo
Zdravje, lepota
7 razlogov, zakaj se je pozimi bolje tuširati s hladno vodo
Povej mi, kaj se ti lušta, pa ti povem, kaj ti manjka
Dobro je vedeti
Povej mi, kaj se ti lušta, pa ti povem, kaj ti manjka
Zakaj farmacevti skrivajo grozdno olje?
Dobro je vedeti
Zakaj farmacevti skrivajo grozdno olje?
Kaj se zgodi , če vsak dan spijete pol litra pomarančnega soka?
Zdravje, lepota
Kaj se zgodi , če vsak dan spijete pol litra pomarančnega soka?
Zakaj so vroče pijače tako pomembne za naše srce?
Dobro je vedeti
Zakaj so vroče pijače tako pomembne za naše srce?
Poznate ure, ko hrana ne redi?
Dobro je vedeti
Poznate ure, ko hrana ne redi?
Razlogi, zakaj bi vsak dan morali jesti kisle kumarice
Dobro je vedeti
Razlogi, zakaj bi vsak dan morali jesti kisle kumarice




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor