Članek je bil ustvarjen leta 2017, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine za testo:- 3 jajca
- 15 žlic sladkorja
- 15 žlic gresa
- 15 žlic mletih orehov
- 3 velika naribana jabolka
- 3 žlice marmelade (vseeno katere)
- 1 žlica pecilnega praška
Preliv:- 50 g jedilne čokolade
- 50 g čokolade z lešniki
- 2 žlici olja
- 30 g masla
- 1 žlica mleka
Priprava:Sestavine za testo dobro zmešajte. Pazite le, da naribana jabolka dodate nazadnje. Zmes vlijte v pekač za peko in ga pecite 30 minut pri 180 stopinjah Celzija.
Tik preden kolač vzamete iz pečice, pripravite glazuro za preliv.
Kolač dajte vsaj za pol ure še v hladilnik.