Članek je bil ustvarjen leta 2015, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine:- 400 g na drobno sesekljane špinače (lahko uporabite tudi zamrznjeno)
- 2 beljaka
- 1 celo jajce
- 1/4 čebule
- 1/2 skodelice naribanega sira
- 1/2 skodelice krušnih drobtin
- 1 čajna žlička rdeče paprike
- 1 čajna žlička soli
- 1/2 žličke česna v prahu
Priprava:Vse sestavine zmešajte v skledi in pazite, da so sestavine enakomerno razporejene. Nato oblikujte okrogle polpete in jih pecite 4 do 6 minut na srednje močnem ognju in s čim manj olja.
Špinačni polpeti imajo izredno veliko beljakovin, malo ogljikovih hidratov in so predvsem zelo slastni. Priprava vam ne bo vzela več kot 5 minut, kar pomeni, da ste lahko s pripravo špinačnih polpetov gotovi v 10 minutah.