Preprost recept za krofom podobno sladico, ki jo lahko kombinirate z marmelado, sirom, smetano ...
Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine:
3 jajca
40 gramov svežega kvasa
4 dcl mlačne vode
žlička soli
moka po potrebi (testo ne sme biti trdo)
olje za cvrtje
Priprava:
kvas zdrobite in ga dajte v mlačno vodo, da se raztopi. Dodajte jajca, sol in malo moke. Ves čas mešajte, da dobite gladko zmes (podobno, kot za palačinke, a gostejšo). Testo pustite stati pol ure.
Olje segrejte in potem vanj dajte žličke testa, da krofe na hitro ocvrete. Ko so ocvrti, jih za nekaj minut odložite na cedilo, da odteče odvečno olje.
Krofe lahko postrežete z marmelado, smetano ali sirom. Lahko je glavna jed ali sladica.