Ta recept se bere kot trik, kako iz neolupljene banane narediti okusno, hitro in preprosto sladico.
Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Ko si boste ogledali spodnji video, boste hitro ugotovili v čem je skrivnost te sladice. Pomembno je namreč, kako prerežete neolupljeno banano, sestavine, ki jih uporabite za nadev, pa so stvar okusa.
V banano namreč po celotni dolžini z nožem naredite utor in pazite, da spodnjega dela lupine ne prerežete. K okusu banane se najbolje poda čokolada ali arašidovo maslo, ki jo nadgradite še z mletimi oreščki, rozinami, suhim sadjem, lahko pa uporabite kar navadne kosmiče ali dve žlički kave.
Ko banano napolnite, jo zavijte v alu-folijo in dajte v pečico. Pecite jo 15 minut pri 180 stopinjah Celzija.
Kako preprosto je to, lahko vidite na spodnjem videu: