Rubrika:
Recepti
Sadno mesna poletna solata
Poskusite kombinacijo sadja in mesa. Presenečeni boste, kako se okusi dopolnjujejo, sploh če dodate malo currija.
Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine
- piščančje prsi
- na koščke narezana breskev
- na koščke narezan ananas
- nekaj koščkov jabolka
- kuhane testenine (peresnike)
- pest črnih oliv
- 1/2 žličke karija
- sol in poper
- olivno olje
- strok strtega česna
Preliv za solato
- 2 žlici majoneze
- 2 žlici kisle smetane
- strok strtega česna
- nekaj vejic nasekljanega peteršilja
- sol in poper
Vse sestavine damo v posodo in dobro premešamo.
Postopek
Piščančje prsi narežemo na enako velike kose. Dodamo sol, poper, kari, česen in malo olivnega olja. Premešamo in pustimo stati pol ure.
Medtem narežemo ananas, breskev in jabolko. Na palčke za ražnjiče izmenično natikamo sadje in meso. Ražnjiče pokapamo z olivnim oljem, in jih spečemo v pečici ali na žaru. Pečemo 30 minut v pečici ogreti na 200 stopinj Celzija.
Ko so pečeni, ražnjiče ohladimo. Odstranimo palčke, vsebino damo v posodo skupaj s testeninami. Dodamo olive in preliv za solato in vse skupaj premešamo.
Nekaj ražnjičev prihranimo za serviranje. Preden postrežemo, potresemo s sezamom in svežim nasekljanim peteršiljem.
Bis
Curry piščanec
Pikantna solata
Poletna solata
Ražnjiči recept
Sadno meso