Rubrika:
Recepti
Rukola s paradižnikom in rozinami
Naj vam bo mešanje okusov izziv tudi pri pripravi solat. Sladko, kislo in slano doda jedi posebno svežino.
Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine
- 200 g sveže rukole
- paradižnik
- pest rozin
- nekaj rezin slanine
- strok česna
- pol dcl olivnega olja
- žlica jabolčnega kisa
- sol in poper
- sezam za posip
Priprava
Rukolo očistimo in operemo, paradižnik narežemo na kose.
Na dveh žlicah olja popečemo slanino. Odstranimo jo in na istem olju na hitro popečemo rozine. Dodamo preostalo olje, kis, sol, poper in strok strtega česna. Še toplo prelijemo na solato iz rukole, paradižnika in popečene slanine.
Jed potresemo s sezamom in postrežemo s kakšnim dobrim domačim kruhom.
Bis
jabolčni kis
rozine
rukola
slanina
solata s paradižnikom