Rubrika:
Recepti
Domači čips v 5 minutah
Domači krompirjev čips je sila preprost za naredit in niti približno ni tako nevaren za zdravje. Prav neverjetno je, da tega doma ne delamo pogosteje?!
Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Kupljen čips je poln soli in kozervansov, ki mu dajejo daljšo obstojnost. Vsi vemo, da je zelo nevaren, a se mu ne moremo upreti. Da bi pa prav tak čips pripravili sami doma, pa skoraj nihče ne pomisli. A tu se skriva še nekaj ...
Domači čips lahko pripravite iz sladkega krompirja in to brez škodljivih posledic!
Za domači čips iz sladkega krompirja potrebujete 1 gomolj krompirja in ščepec coli.
Krompir dobro umijte in ga nastrgajte. Olupiti ga ni treba, sicer pa je to stvar okusa ...
Nastrgan krompir zložite na pergamentni papir in ga pustite stati pol ure, da se posuši. Nato čezenj posipajte ščepec soli in ga dajte v mikrovalovno pečico za 150 sekund (2 minuti in pol). V tem času bo krompir (sladek ali tisti običajni) rahlo porjavel in postal hrustljav.
In ne pozabite ... Tako pripravljen domači čips bo zaradi hitre peke ohranil veliko več hranljivih snovi, kot kuhan!
vkj
Domači čips
Hranljivi domači čips
Krompirjev čips
Sladek krompir
Zdrav domači prigrizek