Sestavine:
- 1 dcl vode
- 300 g sladkorja
- 125 g masla
- 200 g zmletih keksov
- 200 g zmletih kikirikijev, orehov ali lešnikov
- 200 g grobo zmletih kikirikijev
- neobvezno: 100 g čokolade
V posodo dajte vodo in sladkor ter jo postavite na štedilnik. Ko voda zavre, jo odstavite in dodajte maslo. Ves čas dobro mešajte. Ko se maslo raztopi, počasi dodajte zmlete kekse (kekse lahko tudi nadrobite, če vam je všeč bolj groba tekstura) in zmlet kikiriki.
Po želji lahko dodate še 100 g čokolade. Čokolada bo dala kroglicam bolj poln okus, ni pa obvezna.
Iz tako dobljene zmesi oblikujte kroglice (tu morate biti hitri, da je čokolada še voljna za oblikovanje) in jih povaljajte v grobo mletih kikirikijih. Kroglice zložite na pladenj in jih postavite v hladilnik za vsaj 30 minut.