Špinača + mlečni izdelki
Oksilati, ki se nahajajo v špinači in blitvi preprečujejo absorpcijo kalcija v telesu, prav tako pa tudi mlečni izdelki preprečujejo telesu, da bi iz zelene zelenjave vsrkalo hranljive snovi. Zeleno zelenjavo je veliko bolje kombinirati s kokosovim mlekom, najbolje pa samo z malo olivnega olja in česnom.
Fižol + rdeče vino
Če čutite pomanjkanje železa, potem nikar ne kombinirajte vina z vročo čokolado, kavo, fižolom, zeleno listnato zelenjavo in oreščki. Vse te sestavine namreč preprečujejo telesu absorpcijo tanina, ki je najpomembnejši element v vinu. Brez tanina in antioksidantov od vina ne ostane veliko koristi.
Orehi + soja
Fitati v oreščkih, semenih in celih zrnih preprečujejo absorpcijo železa v telesu, zato jih ne kombinirajte s tofujem in drugimi sojinimi izdelki. Poleg soje nikar ne kombinirajte orehov, indijskih oreščkov ali sezamovega semena.