Sestavine:
- majhna glavica ohrovta
- pest nasekljane čebule
- strok česna
- malo narezanega pora
- sol
- poper
- mleta kumina
- tekočina za zalivanje ( lahko je juha iz govedine)
- paradižnik
- rezina pršuta
- muškatni orešček
- olivno olje
Ohrovtovim listom odstranimo debela stebla in jih za par minut blanširamo v vreli vodi.
Med tem na olivnem olju popražimo čebulo, por in česen. Dodamo blanširan ohrovt, ki smo ga narezali na kocke. Dodamo ščepec kumine. Solimo, popramo in zalijemo s tekočino. Kuhamo 15 minut.
Nekaj žlic jedi odstranimo in prihranimo, da jo bomo kasneje dodali. Preostanku dodamo muškatni orešček, dve žlici kisle smetane in s paličnim mešalnikom zmiksamo.
Prelijemo v jušno skodelico v kateri bomo postregli. Dodamo prihranjen ohrovt, na kose narezano govedino, popečen paradižnik, začinjen z zeliščno soljo in posujemo s popraženim pršutom, narezanim na kocke.
Gostoto jedi prilagodimo svojemu okusu z tekočino, ki jo dodamo. Preden postrežemo pokapamo z olivnim oljem.
Jed je LCHF in brez glutena.