Sestavine
- pol majhne glavice zelja
- korenček
- mlada čebula
- rumena paprika
- olivno olje
- žlica masla
- sol
- poper
- kumina
Za bolonjsko omako
- mešano mleto meso
- čebula
- česen
- peteršilj
- paradižnikova mezga
- origano
- bazilika
- nekaj vloženih kaper
- sol in poper
- olivno olje
Priprava
Čebulo, papriko in korenček narežemo na enake palčke. Popražimo na olju in maslu. Dodamo na trakove narezano mlado zelje, kumino in sol. Pražimo, da se zelenjava rahlo zmehča, a ostati mora hrustljiva.
Na olju popražimo čebulo in dodamo meso. Pražimo, da tekočina izpari in začne meso cvrčati. Dodamo strt česen, nasekljan peteršilj, žlico paradižnikove mezge in začimbe. Zalijemo z malo tekočine, da dobimo gostejšo omako, in dušimo še 15 minut.
Zelje in omako postavimo na krožnik, na vrh postavimo nekaj kaper in posujemo z naribanim trdim sirom.
Jed je pripravljena po LCHF in je brez glutena.