Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem naÄŤinu Ĺľivljenja
Išči
Domov
Ražnjič z mariniranimi piščančjimi  jetrci
Rubrika:

Recepti

Ražnjič z mariniranimi piščančjimi jetrci

Načinov, kako pripraviti piščančja jetrca je veliko. Tega boste zagotovo uvrstili med priljubljene.


Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine

Za dve osebi

- 4 kose celih piščančjih jeter
- olivno olje
- pol žličke gorčice
- ščepec origana
- list lovorja
- ščepec kumine v prahu
- strok strtega česna
- ščepec popra
- dve rezini slanine
- mlada čebula
- nekaj majhnih paradižnikov
- dve palčki za ražnjiče

Postopek

V nekaj žlic olivnega olja vmešamo gorčico, origano, kumino, česen, zdrobljen lovorjev list in poper. Jetrca splahnemo, osušimo na prtičku in damo v pripravljeno marinado. Dobro premešamo in pustimo pol ure na hladnem.

Paradižnik narežemo na polovičke in čebulo na kolobarje. Na palčko natikamo tako, da slanino ovijamo okoli jetrc, vmes nabodemo še čebulo in paradižnik in spet jetrca, ter čebulo in paradižnik, dokler ne napolnimo palčke.

Ražnjiče postavimo v pekač, pokapamo z olivnim oljem ali ostankom marinade in posipamo z origanom. Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 25 do 30 minut.

Preden serviramo, rahlo posolimo in potresemo z nasekljanim peteršiljem.

Jed je LCHF in brez glutena.
Bis
Ražnjič z mariniranimi piščančjimi  jetrci


Ražnjič z mariniranimi piščančjimi  jetrci


Ražnjič z mariniranimi piščančjimi  jetrci




Brezglutenska jed
LCHF recept
Marinirana piščančja jetrca
Piščančja jetrca recept
Ražnjič z piščančjimi jetrci












Ohrovt ali špinača: kaj je boljše?
Dobro je vedeti
Ohrovt ali špinača: kaj je boljše?
3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Zdravje, lepota
3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
Zdravje, lepota
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
5 dobrih in mastnih živil
Zdravje, lepota
5 dobrih in mastnih živil
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zdravje, lepota
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Zdravje, lepota
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Zdravje, lepota
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
Zdravje, lepota
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
3 najpogostejše zmote o prehrani
Zdravje, lepota
3 najpogostejše zmote o prehrani
Jejmo manj, živimo dlje
Dobro je vedeti
Jejmo manj, živimo dlje
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zdravje, lepota
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
Dobro je vedeti
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
živila, ki upočasnjujejo staranje
Zdravje, lepota
živila, ki upočasnjujejo staranje
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Zdravje, lepota
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Dobro je vedeti
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
Zdravje, lepota
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
5 stvari, ki pokvarijo solato
Dobro je vedeti
5 stvari, ki pokvarijo solato
Rukola za razstrupljanje telesa
Dobro je vedeti
Rukola za razstrupljanje telesa
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravje, lepota
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor