Interaktivni dodatki:






Datum: 18. JUN 14 - ZDRAVJE, LEPOTA

POTRJENO: cepiva proti gripi so lahko strupena

V zdravilih proti gripi je 25.000-krat preveč živega srebra. Povzetek raziskave je dr. David Brownstein objavil po spletni strani LewRockwell.com, ki je kmalu za tem ugasnila.

Dr. David Brownstein je s kolegoma Mikeom Adamsom in Health Ranger postal pozoren na cepivo proti gripi Flulaval. V njem so namerili kar 25.000-krat višjo koncentracijo živega srebra, kot je dovoljena. Živo srebro velja za najnevarnejšo težko kovino, kar jih poznamo, poleg tega pa cepivo prejemajo ljudje, katerih zdravje je načeto. Če pomislimo, da so med njimi tudi otroci, je slika še bolj strahotna.

Brownstein, ki je med drugim tudi specialist za okužbe s težkimi kovinami, ugotavlja, da je za 80 % zastrupitev krvi pri starejših od 65 let krivo prav živo srebro (analiziral je krvne slike več kot 32.000 pacientov). V naravnem okolju je živega srebra največ v ribah, ribe pa so edino nenadzorovano področje, kjer potrošniki niti približno ne vemo, za kakšno vrsto gre in s čim so se hranile. Brownstein je vložil že več pobud za regulacijo tega področja na najrazličnejše urade v ZDA, EU, pa tudi pri OZN, a neuspešno. Pri vseh drugih vrstah mesa je že vzpostavljen nadzor, da lahko sledimo celo koruzi, ki jo jedo prašiči, pri morskih pridelkih pa tega ni!

Po Brownsteinovih podatkih imajo današnje ribe trikrat več težkih kovin, kot pred 30 leti, še posebej zaskrbljujoča pa je vsesplošna povečana poraba živega srebra. Včasih so največjo možno nevarnost zastrupitve z živim srebrom predstavljali televizorji in monitorji (če se je zaslon razbil, je skoraj zagotovo prišlo do zastrupitev). Današnji zasloni živega srebra nimajo, zato bi pričakovali, da se je tudi proizvodnja zmanjšala.

Pa se ni!

Proizvajalci te nevarne kovine so očitno našli novo tržno nišo - farmacijo.

Na koncu moramo dodati še, da so bile raziskave narejene samo na zdravilu Flulaval. Drugih raziskav še ni (mi smo pa naivno mislili, da bo odkritje enega strupa pri odgovornih sprožilo alarm). Žal se Flulaval od leta 2011 uporablja tudi pri nas, saj je Javna agencija Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke brez zadržkov izdala dovoljenje za prodajo na našem trgu, čeprav na škatlici med drugim piše: "FLULAVAL je cepivo proti influenci, ki jo povzročata virusa influence A in B, ki ju vsebuje cepivo, pri čemer ni bilo nobenih nadzorovanih poskusov, ki bi prikazali manjšo obolevnost po cepljenju s FLUVALAL-om."

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
medicina
 
gripa
 
zdravje
 
David Brownstein
 
Flulaval
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani