Interaktivni dodatki:






Datum: 15. SEP 23 - DOBRO JE VEDETI

Živila, ki jih ne smete jesti na tešče

Bodite pozorni, kaj jeste za zajtrk, ker so lahko vmes tudi na videz zdrave jedi, ki povzročajo težave z želodcem in prebavo.

Tokrat predstavljamo nekaj "zdravih" živil, ki pri mnogih ljudeh povzročajo nemalo težav. Ker jih običajno jemo za zajtrk, njihovega vpliva pogosto niti ne opazimo. Zato previdno ...

Surova zelenjava
Surova zelenjava je zdrava, bogata z vitamini in minerali, a za prebavo, če jo jeste na tešče, predstavlja pravi izziv. Zelenjava pri nekaterih spodbudi nastajanje želodčne kisline in to vam lahko pokvari cel dan.

Jogurt
Če imate občutljiv želodec, se vsekakor izogibajte jogurtu in vsem jedem, ki so narejeni z njim. Jogurt namreč vsebuje mlečnokislinske bakterije, med katerimi je tudi nekaj takšnih, ki dražijo črevesje, želodčna kislina pa lahko povzroči pravi vihar v črevesju. Da bi zmanjšali vpliv kisline, v jogurt zmešajte nekaj oreščkov, dodajte kos avokada, ali pa žlico kosmičev, najbolje pa je, da jogurta ne jeste na tešče.

Banana
Banane na hitro zvišajo nivo sladkorja v telesu, ki pa potem tudi hitro pade. To lahko pri nekaterih povzroči občutek lakote, ki se vleče čez cel dan. Prisluhnite svojemu organizmu.

Citrusi
Da, tudi kozarec svežega pomarančnega soka je na seznamu nevarnih živil. Čeprav so citrusi izredno zdravi, pa lahko povzročijo neprijetno zgago. Edini primer, ki nima takega vpliva je limonin sok razredčen s kozarcem vode.

Na splošno velja, da lahko vse morebitne slabe učinke nevtralizirate na precej preprost način. Vsaj 20 minut pred zajtrkom popijte nekaj požirkov mlačne (ali tople) vode, pa teh težav ne boste imeli.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani