Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Preprosta trika za znižanje pritiska
Rubrika:

Zdravje, lepota

Preprosta trika za znižanje pritiska

Zdravniki opozarjajo, da je nezdrava hrana najpogostejši vzrok za visok pritisk, ki ga lahko popravite s tema trikoma ...


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Preveč soli in preveč (nezdravih) maščob sta najpogostejša vzroka za visok krvni pritisk. Če je to tako, potem vam ponujamo dva preprosta nasveta s katerima pritisk spet spravite v normalne okvirje.

Cimet
Več študij je potrdilo, da samo vonj te začimbe pripomore k nižjemu pritisku, še bolj učinkovito pa je, če pojeste vsaj pol žličke na dan. Lahko ga dodate k drugim jedem, najbolj učinkovit pa je, če ga pojeste zjutraj na tešče zmešanega s kozarcem mlačne vode. V tem primeru bo vpliv cimeta na vaš krvni pritisk skorajda takojšenj.

Pazite le, da vsaj pol ure po tem nič ne jeste.

Česen
Čeprav nekaj raziskav ugotavlja, da česen dviguje pritisk, pa večina drugih temu pritrjuje, vendar dodajajo, da česen sprošča žile in jih širi, da kri lažje kroži, s tem pa se tlak zniža ... Za hitro znižanje pritiska nutricisti priporočajo, da pojeste vsaj 3 stroke česna in malo kruha.

Če pa strok česna zavijete v kruh in tak zavitek malo pretlačite, da v česnu sprožite encimsko reakcijo, bo ta kombinacija hitreje in močneje delovala.

Naj spomnimo, da je v česnu močna spojina alicin, ki ščiti pred bakterijami in glivami.
vkj


Cimet za zdravje
Česen za znižanje pritiska
Preprosti triki za zdravje
Visok krvni pritisk
Znižanje pritiska












Ohrovt ali špinača: kaj je boljše?
Dobro je vedeti
Ohrovt ali špinača: kaj je boljše?
3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Zdravje, lepota
3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
Zdravje, lepota
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
5 dobrih in mastnih živil
Zdravje, lepota
5 dobrih in mastnih živil
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zdravje, lepota
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Zdravje, lepota
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Zdravje, lepota
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
Zdravje, lepota
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
3 najpogostejše zmote o prehrani
Zdravje, lepota
3 najpogostejše zmote o prehrani
Jejmo manj, živimo dlje
Dobro je vedeti
Jejmo manj, živimo dlje
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zdravje, lepota
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
Dobro je vedeti
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
živila, ki upočasnjujejo staranje
Zdravje, lepota
živila, ki upočasnjujejo staranje
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Zdravje, lepota
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Dobro je vedeti
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
Zdravje, lepota
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
5 stvari, ki pokvarijo solato
Dobro je vedeti
5 stvari, ki pokvarijo solato
Rukola za razstrupljanje telesa
Dobro je vedeti
Rukola za razstrupljanje telesa
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravje, lepota
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor