Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Mesno-zelenjavna pravljica
Rubrika:

Recepti

Mesno-zelenjavna pravljica

To jed si lahko pripravite že dan prej in jo, ko pridete iz službe, samo še zapečete v pečici.


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine:
- piščančje prsi
- bučka
- šampinjoni
- sveža rdeča paprika
- zelena paprika
- čebula
- korenček
- paradižnik
- gauda sir
- parmezan
- sol
- kurkuma v prahu
- kajenski poper
- par strokov česna
- olivno olje za praženje

Priprava:
Meso narežite na kose, posolite in na hitro popečite na olivnem olju. Odložite ga v pekač, kjer boste kasneje jed pekli. Nato popečite na pol prerezane šampinjone, bučke, ki ste jih narezali na kolobarje, ter papriko, čebulo in korenček, ki ste ga prav tako narezali na enako velike kose. Paradižnik pustite surov.

Priporočam, da na hitro popečete vsako zelenjavo posebej in jo med pečenjem rahlo posolite, pokapajte z oljem in sproti odlagate v pekač. Vse sestavine v pekaču premešajte.

V pekač dodajte še narezan paradižnik in cele stroke česna, začinite s korkumo in kajenskim poprom ter izdatno potresite z naribanim sirom in parmezanom.

Pecite v pečici na 200 stopinj 20 minut, oziroma dokler se sir na vrhu lepo ne zapeče.

Nasvet: kakšno zelenjavo lahko tudi izpustite, ali pa dodate kakšno po svojem okusu.
Količine prilagajajte po okusu in sezonski izbiri.

Jed ne vsebuje glutena in ustreza LCHF prehrani.
Bis
Mesno-zelenjavna pravljica


Mesno-zelenjavna pravljica




LCHF prehrana
Mesno-zelenjavna pravljica
Piščančje prsi
Zelena paprika
Zelenjavna pečenka












3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Zdravje, lepota
3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
Zdravje, lepota
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
5 dobrih in mastnih živil
Zdravje, lepota
5 dobrih in mastnih živil
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zdravje, lepota
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Zdravje, lepota
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Zdravje, lepota
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
Zdravje, lepota
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
3 najpogostejše zmote o prehrani
Zdravje, lepota
3 najpogostejše zmote o prehrani
Jejmo manj, živimo dlje
Dobro je vedeti
Jejmo manj, živimo dlje
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zdravje, lepota
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
Dobro je vedeti
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
živila, ki upočasnjujejo staranje
Zdravje, lepota
živila, ki upočasnjujejo staranje
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Zdravje, lepota
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Dobro je vedeti
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
Zdravje, lepota
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
5 stvari, ki pokvarijo solato
Dobro je vedeti
5 stvari, ki pokvarijo solato
Rukola za razstrupljanje telesa
Dobro je vedeti
Rukola za razstrupljanje telesa
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravje, lepota
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravi nadomestki, ki to niso
Dobro je vedeti
Zdravi nadomestki, ki to niso




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor