Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Polnjena čebula
Rubrika:

Recepti

Polnjena čebula

Poznamo polnjeno papriko in na zelo podoben način lahko pripravimo tudi polnjeno čebulo ...


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine:
- tri velike bele čebule (najbolje vrste srebernjak)
- riž
- soja oziroma mleto meso
- česen
- muškatni orešček, kurkuma, začimbe ...
- jušna osnova
- gorčica

Priprava:
Najprej pripravimo polnilno maso za polnjenje čebule. Riž skuhamo do tričetrt in ohladimo. Mleto meso (za vegetarijance lahko uporabite sojo) prepražimo na čebuli in česnu. Med praženjem dodamo mleto kumino, malo popra, muškatni orešček, sol, malo kurkume ... Vse skupaj zalijemo z vodo (še bolje z jušno osnovo). Pražimo še približno 10 minut, na koncu pa dodamo na drobno nasekljan peteršilj.

Ko je pripravljena fila, se lotimo čebule. Čebulo očistimo in damo kuhati. Ko voda zavre, kuhamo še 8 do 10 minut, da čebula zastekleni. Nato jo odcedimo in ohladimo z mrzlo vodo. Ko je čebula ohlajena, odstranimo čebulno vrhnjo plast (ali dve), ki jo nato napolnimo z nadevom.

Tako polnjene čebule damo v kozico z malo vode in kuhamo še 7 minut, da se riž skuha do konca.

Za polnjeno čebulo pa moramo pripraviti še omako.

Čebulo, ki nam je ostala, prepražimo na maščobi, dodamo nekaj žlic moke in vse skupaj zalijemo z vinom. Dodamo malo gorčice, timijana, posolimo, popopramo, vse skupaj pa še nekaj minut mešamo ... Ko je omaka pripravljena, dodamo polnjeno čebulo in vse skupaj kuhamo še nekaj minut.

K omenjeni jedi je priporočljivo servirati kruhove cmoke.
Ana


omaka za polnjeno čebulo
polnjena čebula
polnjena čebula z rižem
priprava polnjene čebule
recept polnjene čebule












3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Zdravje, lepota
3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
Zdravje, lepota
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
5 dobrih in mastnih živil
Zdravje, lepota
5 dobrih in mastnih živil
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zdravje, lepota
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Zdravje, lepota
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Zdravje, lepota
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
Zdravje, lepota
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
3 najpogostejše zmote o prehrani
Zdravje, lepota
3 najpogostejše zmote o prehrani
Jejmo manj, živimo dlje
Dobro je vedeti
Jejmo manj, živimo dlje
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zdravje, lepota
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
Dobro je vedeti
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
živila, ki upočasnjujejo staranje
Zdravje, lepota
živila, ki upočasnjujejo staranje
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Zdravje, lepota
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Dobro je vedeti
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
Zdravje, lepota
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
5 stvari, ki pokvarijo solato
Dobro je vedeti
5 stvari, ki pokvarijo solato
Rukola za razstrupljanje telesa
Dobro je vedeti
Rukola za razstrupljanje telesa
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravje, lepota
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravi nadomestki, ki to niso
Dobro je vedeti
Zdravi nadomestki, ki to niso




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor