Rubrika:
Recepti
Piščančja obara z žličniki
V hladnejših dneh bo treba telo pogreti s kakšnim toplim obrokom. Enostavna in zdrava domača obara je dobra izbira in ne vzame dosti časa za pripravo.
Älanek je bil ustvarjen leta 2017, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu Å”e dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili Älanki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejÅ”imi dognanji. Sodobna znanost namreÄ skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavive:
- 4 cela piščančja bedra
- večja čebula
- korenček
- korenina peteršilja in nekaj zelenja
- lovorjev list
- žlička rdeče paprike
- ščepec kumine
- ščepec majarona
- sol in poper
- kolobar limone z lupino
- žlica kisle smetane
- eno jajce
- dve žlici moke
- olivno olje
Priprava:
Piščančja bedra razpolovimo (lahko uporabimo tudi druge dele piščanca v enakem razmerju). Meso na vročem olju popečemo iz vseh strani. Dodamo nasekljano čebulo, na kolobarje narezan korenček in koren peteršilja ter solimo. Pražimo še toliko časa, da se tudi čebula in korenje rahlo popeče.
Dodamo lovor, kumino, majaron, poper in rezino limone, premešamo in zalijemo z litrom vode.
Kuhamo približno 40 minut, da se meso zmehča.
Jajca, moko in nekaj kapljic olja stepemo v gosto maso in jo z žlico polagamo v obaro, ki naj še pet minut rahlo vre, da se žličniki skuhajo. S tem se bo obara rahlo zgostila.
Na koncu dodamo še žličko limoninega soka in, ko postrežemo, jed popestrimo s kislo smetano in svežim peteršiljem.
Bis
Domača obara priprava
Piščančja bedra obara
Piščančja obara recept
Topli obrok recept
Zdrava obara jed