Če se sprašujete, kako je mogoče s polento hujšati, preberite članek do konca, pa boste presenečeni. Edina stvar, ki je pomembna, je, da imate resnično ekološko pridelano polento narejeno iz rumene koruzne moke. No, lahko je tudi bele barve, kar je sedaj precej modno, vendar je rumena polenta najboljša, ker že na prvi pogled lahko določite kvaliteto polente.
Kakorkoli ...
Za 100 gramov polente namreč velja, da ima le 293 J (70 kalorij), k temu pa lahko dodate malo polnomastnega sira, smetane, tudi slanine ... Skodelica polente vsebuje tudi 8,5 g vlaknin, kar je 34 % potrebnega dnevnega vnosa za ženske in 22 % za moške. To je izjemno!
Poleg vlaknin polenta tudi uravnava prebavo, predvsem pa zelo dolgo daje občutek sitosti. Po obroku s polento boste manj jedli. Preverite in se prepričajte sami.
Prav zaradi tega je ta dieta tako učinkovita in uspešna.
Namreč ... Na dan boste brez težav pojedli 20 % manj energije, kot je vaša dnevna priporočena kvota. In če se boste 4 dni tega priporočila držali, potem pa 3 dni jedli tako kot običajno (a kljub vsemu z mejah kalorijam, kot so primerne za vašo velikost, starost in postavo), boste na teden lepo shujšali.
Predlagamo vam tak jedilnik:
DAN 1:
Zajtrk: 100 gramov polente, skodelica nemastnega (manj-mastnega) jogurta in ena kumara.
Kosilo: 100 gramov polente, 50 gramov mladega sira in en srednje velik paradižnik.
Večerja: 100 gramov polenta in skodelica kefirja.
DAN 2:
Zajtrk: 200 gramov polente, skodelica nemastnega jogurta in ena kumara.
Kosilo: 200 gramov polente, 50 gramov mladega sira in en srednje velik paradižnik.
Večerja: 100 gramov polenta in skodelica kefirja.
DAN 3:
Zajtrk: 200 gramov polente, skodelica nemastnega jogurta in ena kumara.
Kosilo: 200 gramov polente, 50 gramov mladega sira in en srednje velik paradižnik.
Večerja: 100 gramov polenta in skodelica kefirja.
DAN 4:
Zajtrk: 300 gramov polente, skodelica nemastnega jogurta in ena kumara.
Kosilo: 300 gramov polente, 50 gramov mladega sira in en srednje velik paradižnik.
Večerja: 200 gramov polenta in skodelica kefirja.
Še to ... Ne pozabite, da so naši starši v starih časih veliko jedli polento in niso svoje prebave mazali z nepotrebnimi stvarmi, ki v nas puščajo nepotrebne in nezdrave obloge.