Interaktivni dodatki:


Datum: 24. OKT 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Napitek za boj proti nesnagi okrog trebuha

Preprost domač napitek s katerim lahko napoveste vojno maščobi, ki se vam je nabrala okoli trebuha.

Cel svet se čudi, ko Zahodnjaki (vključno z Evropejci in med njimi smo tudi Slovenci) odkrijejo recept za ta napitek. Čudijo se zato, ker pri nas te kombinacije ne poznamo, kaj šele, da bi jo kdo načrtno pil, v Srednji Ameriki pa je to nekaj povsem običajnega. Gre za napitek, ki raztopi 80 odstotkov podkožnih maščob.

Kot pri vsaki dieti so tudi tu pravila, ki se jih morate držati, če želite, da bo tehtnica pokazala manj. V resnici dieta s tem napitkom ni prava dieta. Vse, kar morate storiti, je, da vsako jutro na tešče popijete kozarec tega napitka, se čez dan veliko gibljete, količina vseh zaužite energije pa ne sme preseči optimalne vrednosti.

Izračun dnevnega vnosa energije (kalorij)

Izračun energije (kalorij) po Mifflinovi enačbi velja za najnatančnejši približek, ki pa kljub vsemu lahko odstopa za 10 % v plus, ali minus.
, star let, visok cm in težek kg, potrebuje na dan 0 J (0 cal*).
* Velja za dneve, ko niste fizično aktivni.


Še več!

Če nivoja energije ne zmanjšate, boste hujšali kilogram, morda dva na teden.

Če zmanjšate število zaužite energije za 200 J na dan (500 kalorij), boste v enem tednu shujšali do 4 kilograme.

Če pa nekaj dni pretiravata in jeste samo nizko energijsko hrano z veliko volumna, pa ste lahko v nekaj tednih že nared za na modni oder.

Vendar, to si morate zapomniti: vedno lahko hujšate, se držite raznih diet, ob tem pa še telovadite na vso moč, vendar pa količina energije potrebnih za delovanje organizma ne sme biti nikdar manj od polovice predpisane. Torej: če na dan potrebujete 10.467 J (2500 kalorij), jih v vsakem primeru morate na dan zaužiti 5.233 J (1250 kalorij). Vse kar je manj, je kontra-produktivno.

A vrnimo se k shujševalnem napitku.

Sestavine:

  • žlica chia semen
  • žlica medu
  • sok 1 limone
  • kozarec vode
Priprava:

Najbolje, da večer pred tem daste chia semena v vodo. V vsakem primeru jih imejte namočene vsaj 1 uro.

Nato chia semena precedite, dodajte jim še med, vodo in limonin sok. Dobro premešajte. Če se vam zdi, da je sok pregost, ga dajte v mešalnik.

Zelo pomembno je, da sok popijete na tešče in tudi 20 minut po tem nič ne pijete in ne jeste.

Že prvi dan boste opazili, da ne boste lačni in je zato veliko lažje sestaviti dan z manj energije. Po treh dneh lahko brez skrbi stopite na tehtnico, ki bi morala pokazati že kak kilogram manj. Vztrajajte čim dlje.

Dejstvo namreč je, da ima chia izredno veliko vlaknin, veliko vitaminov A in C, ogromno kalija, kalcija, železa in magnezija, nič holesterola in 42 gramov zdravih ogljikovih hidratov. Prav zaradi izjemne slike zdravilnih in hranljivih snovi spadajo chia semena med super živila in boste poleg rezultatov hujšanja močno izboljšali in okrepili imunski sistem.

Obstaja vsaj 5 razlogov, zakaj piti ta napitek:

  • chia semena absorbirajo tudi do 10-krat toliko vode, kot so same težke, kar zagotavlja občutek sitosti za čez cel dan.

  • ta napitek ohranja nivo vode v telesu in preprečuje dehidracijo do katere pride, ker pozabimo na tekočino. Iz tega lahko nastane kopica zoprnih bolezni (poškodbe ledvic, artritis ...).

  • dokazano je, da chia semena znižujejo krvni pritisk

  • chia semena so najbogatejši rastlinski izbor omega-3 maščobnih kislin

  • chia semena ni potrebno mleti, so lahko prebavljiva in primerna tudi za diabetike (upočasnjujejo prehajanje sladkorja v kri).

Vsekakor ta napitek toplo priporočamo.Napitek za boj proti nesnagi okrog trebuha
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
chia semena
 
med
 
limona
 
hujšanje
 
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani