Rubrika:
Recepti
Bezgovo cvetje malo drugače
Privoščimo si ocvrt bezeg ali akacijo malo drugače, kot so ga pripravile naše babice in se izognimo glutenu.
Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine
- bezgovo ali akacijevo cvetje
- dva jajca
- dcl mleka
- dve žlici fino mlete kokosove moke
- ščepec stevije v prahu (lahko tudi sladkor)
- ščepec kardamoma
- ščepec soli
- kokosovo olje za cvrtje
Priprava
Jajci in mleko stepemo, dodamo kokosovo moko in začimbe. Cvetove posmukamo in jih narahlo vmešamo v maso. Če je preredko, dodamo še malo kokosove moke. Na močno segreto olje vlijemo nekaj mase in jo s hrbtno stranjo žlice porazdelimo po celotnem dnu. Temperaturo zmanjšamo in počasi pečemo približno deset minut. Z lopatico jo obrnemo in pečemo še deset minut.
Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vse mase.
Nasvet: Jed posujte s sladkorjem v prahu, če pa se prehranjujete po LCHF metodi, pa pokapajte z medom.
Bis
Akacija malo drugače
Bezgovo cvetje priprava
Bezgovo cvetje recept
LCHF recept bezgovo cvetje
Ocvrt bezeg recept