Rubrika:
Recepti
Izjemna zelenjavna juha
Receptov za zelenjavne juhe je na stotine. Samo da vas spomnimo, da je zdaj pravi čas, da jo skuhate.
Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine:
- pest mladega zelenega graha
- dva korenčka
- nekaj zelenih špargljev
- paradižnik
- dva do tri šampinjone
- majhna bučka
- mlada čebula (tudi zeleni del)
- dva stroka česna
- pest svežega petršilja
- vejico svežega šetraja
- sol in poper
- olivno olje
Priprava:
Korenček in mlado čebulo narežemo na kolobarje. Šparglje narežemo na kolobarčke od vrha navzdol, do olesenelega dela. Šampinjone narežemo na lističe.
Bučko in česen naribamo. Naribana bučka bo juhi dala primerno gostoto. Vse sestavine na hitro popražimo na segretem olivnem olju. Sedaj dodamo še na kocke narezan paradižnik in na grobo nasekljan petršilj in šetraj. Pražimo še toliko, da se paradižnik razpusti. Solimo, popramo in zalijemo z vodo do želene gostote. Kuhamo še 15 minut na nizki temperaturi.
Nasvet : če je le mogoče, uporabite za pripravo zelenjavnih juh sveže sestavine iz domačega vrta. Takšne juhe ne potrebujejo dodatnih začimb ali arom, ker so sestavine že same po sebi tudi začimbe.
Juha ne vsebuje glutena in ustreza LCHF prehranjevanju.
Bis
LCHF zelenjavna juha
priprava zelenjavne juhe
zelenjavna juha domače sestavine
zelenjavna juha recept
zelenjavna juha sestavine