Rubrika:
Recepti
Hrustljavci
Naredite nekaj dobrega za svojo prebavo in grizljajte semena v obliki hrustljavih krekerjev, ki jih pripravite na zelo enostaven način.
Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine:
- 70 gramov sončničnih semen
- 70 gramov sezamovih semen
- 35 gramov lanenih semen
- 35 gramov konopljinih semen
- 1,5 žlici psyliuma
- 2 žlici kokosovega olja
- 2,5 dl vrele vode
- žlička morske soli
Dodamo lahko tudi cimet, kardamom, ingver v prahu.
Priprava:
Semena (nezmleta) psyllium in sol damo v skledo in s prsti dobro premešamo. V lončku zavremo vodo in dodamo kokosovo olje. Preden ga odmerimo ga utekočinimo na toploti. Mešanico prilijemo k semenom in z žlico dobro premešamo. Pustimo počivati pol ure. Pripravimo velik pekač, ga prekrijemo s papirjem za peko in maso zelo na tanko razprostremo po celi površini pekača. Pomagamo si z lopatico iz silikona ali hrbtno stranjo žlice, ki jo zmočimo z vodo. Damo v ogreto pečico na 150 stopinj, 45 minut.
Pečene pustimo nekaj časa na zraku, da se posušijo, nato jih spravimo v posodo. Uporabimo jih lahko zdrobljene v smuti ali jogurt, ali premažemo z raznimi namazi in obložimo s sirom. Ne vsebujejo glutena in so primerni za LCHF prehranjevanje.
Bis
Hrustljavci
Hrustljavi krekerji recept
Recept za hrustljave krekerje
Semena krekerji
Sezamovi krekerji